Foci-vb 2018

Filléreket fizet a Storck-csapat győzelme Andorrában

Szalai Ádám, Elek Ákos és Hangya Szilveszter sem utazott el a magyar válogatottal. Pénteken Andorra ellen lépünk pályára.

Kedden késő délután megérkezett a magyar válogatott Spanyolországba, amely péntek este Andorra ellen vív világbajnoki selejtezőmérkőzést. Az oroszok ellen elszenvedett 3-0-s vereség után rengeteg kritika érte a szövetségi kapitányt a keret összeállítása miatt, ám Bernd Storck kiállt a játékosok és saját döntése mellett, mondván a fiataloknak lehetőséget kell adni, hogy szokják a nemzetközi szintű mérkőzéseket és a válogatott légkörét is.

Fotó: mlsz.hu

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők:
Bese Barnabás (Le Havre AC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Kleisz Márk (Vasas FC)
Kocsis Gergő (FC DAC 1904 Dunaszerdahely)
Lang Ádám (Dijon FC)
Tóth Bence (Puskás Akadémia FC)
Vinícius Paulo (Videoton FC)
Középpályások:
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Kalmár Zsolt (Bröndby IF)
Kleinheisler László (Ferencváros)
Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC)
Nagy Ádám (Bologna)
Nagy Dominik (Legia Warszawa)
Sallai Roland (Palermo)
Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern)
Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)
Támadók:
Eppel Márton (Budapest Honvéd)
Balogh Norbert (Palermo)

A német szakvezető az utazás előtt tartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy Szalai Ádám, Hangya Szilveszter és Elek Ákos szolgálataira nem számíthat majd a selejtezős találkozón, de új játékosok nem kerültek be a keretbe.

"Az Oroszország ellen pályára lépő játékosok regenerációs edzésen vettek részt, a többiek viszont teljes értékű munkát végeztek. Szalai Ádám térdsérülése sajnos nem jött rendbe, és Hangya Szilveszternek is kiújult egy korábbi sérülése, így ők nem tarthatnak a csapattal. Nagyon fontos mérkőzés áll előttünk, fontos, hogy a saját stílusunkat és rendszerünket megőrizve játsszunk Andorrában. Az oroszok ellen hatvannégy százalékban birtokoltuk a labdát, több mint hatszáz passzunk volt, ám sajnos a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, ebben mindenképp előre kell lépni. Ami a fiatalokat illeti: nem kritikával kell feléjük fordulni, hanem minél több lehetősége teremteni, hogy nemzetközi meccseken, erős ellenfelekkel szemben fejlődhessenek. Egy gyengébb csapat ellen esetleg gólokkal nyertünk volna hétfőn, de az nem szolgálta volna a fejlődésünket – idézi az mlsz.hu a szövetségi kapitány szavait, aki már  korábban elmondta: Elek Ákos sérülése miatt nem játszhatna Andorrában, így ő sem utazott el a válogatottal.

A szövetségi kapitány a pénteki ütközetről szólva úgy fogalmazott, kellemetlen meccsre számít Andorra ellen, az ellenfél – a Feröer-szigetekhez hasonlóan – megpróbálja majd tördelni a játékot, rombolni a mérkőzést, ahogy azt Svájc ellen is tették, ugyanakkor a válogatott számára csak a győzelem lehet elfogadható.

A magyar válogatott öt forduló után a harmadik helyen áll a selejtező B-csoportjában Svájc és Portugália mögött. A pénteki körben mind a három együttes kötelező győzelem előtt áll, hiszen a helvétek Feröerre, a luzitánok pedig Lettországba látogatnak.

Andorra legutóbb gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán Feröer-szigetek ellen, Svájctól pedig csak minimális különbséggel kapott ki, így nem számíthat könnyű találkozóra a magyar csapat sem. Ennek ellenére a bukmékerek 1.08-ért kínálják Dzsudzsákék győzelmét, míg Andorra szorzója már 26-szoros oddsot ér. Utóbbi két napja még "csak" 17-szeres volt.

1x2    
Andorra Döntetlen Magyarország
26.00 8.50 1.08
186541