Német foci

Nullára veretjük Szalaiékat kétszeres pénzért

A bajoroknak többször meggyűlt már a baja a Hoffenheimel, most azonban sima hazait várunk.

Lehet, hogy a német élvonal jobban járt volna, ha Carlo Ancelotti nem távozik idő előtt a Bayern éléről, ugyanis mióta Jupp Heynckes (negyedszerre) visszatért, nem lehet megállítani a bajorokat, és immár befoghatatlannak tűnnek a dobogó legfelső fokán.

James ha nehezen is, de felvette a német ritmust, és hétről hétre remekel. fotó: archív

Bár a két együttes közelmúltban vívott harcaiban meg-meg feszült a müncheni csapat, az a tény ellenben magában is elég beszédes, hogy az Allianz Arenában immár 31 Bundesliga meccs óta nem talált legyőzőre. A gólok is szépen esnek a hazai közönség előtt, hiszen a bajorok legutóbbi 16 meccsén egyaránt minimum 3 találat volt. Ha csak a az utóbbi 10 ütközetre fókuszálunk, 50%-ban húzták be nullára a párharcokat, tehát az ellenfél támadóerejét felmérve érdemes meghozni a döntésünket.

[2544084] 2018-01-27 15:30:00 Bayern München - Hoffenheimx;5

Az előzetesek alapján úgy tűnik, hogy Nagelsmann újra abba a hibába esik, hogy nem nevezi a rutinos Szalai Ádámot a kezdőbe, helyette két gyors támadó, Uth és Gnabry kap lehetőséget a kontrákra épülő rendszerben. Válogatott csatárunk kihagyása mellett további aggodalomra adhat okot, hogy az utóbbi 4 túrájukról mindössze 1 pontot tudtak elhozni a vendégek, és 8 kapott gólra csupán 2 volt a válaszuk, ami valljuk be harmat gyenge. 

[2544084] 2018-01-27 15:30:00 Bayern München - Hoffenheimx

Kicsit tehát mintha megtört volna a 30 éves edzőgéniusz lendülete, ennek ellenére a tegnapi sajtótájékoztatón az ellenfél trénere, a rutinos öreg róka Jupp Heynckes így méltatta: "Kivételesen sikeres edző. Nem lehet nem elismerni, hogy ilyen fiatalon miket elért csapatával. Egy igazi példakép és inspiráció."

Heynckes amúgy Neuer, Thiago Alcantara és Hummels hiánya ellenére ismét bivalyerős kezdőt küldhet pályára a 17 gólnál jár Lewandowskival az ék pozícióban. Külön öröm a bőrnadrágosoknak és szurkolóiknak, hogy az utóbbi hónapokban formavesztett Müller is kezd magára találni. 

Bár a védő harmadban a bajorok műveltek mostanában hajmeresztő dolgokat, azonban a Hoffenheim formáját elnézve még így is egy laza hazai siker van kilátásban. Aki bízik abban, hogy a Bayern nullára nyeri a meccset, az 2.20-szoros megtérülésre számíthat a    -nál. Aki ellenben bízik a vendégek góljában, és ezt hazai sikerrel párosítja, 2.10-es szorzón fialtathatja pénzét. Nagyon határeset, de talán szombaton az első verzió lehet a reálisabb döntés.

[2544084] 2018-01-27 15:30:00 Bayern München - Hoffenheimx;