Átigazolás

Rocchi és Cribari megegyezett a Haladással, Halmosi elégedetlen

Olasz hírforrások szerint eldőlt, hogy Tommaso Rocchi és Emilson Cribari is a Haladásban folytatja a pályafutását.

Rocchiék jönnek Szombathelyre

Az egykori Lazio-csatár és a brazil középhátvéd is egy plusz egy évre ír alá a hírek szerint, mindketten ingyen érkeznek Szombathelyre.

A 36 éves Rocchi 2001 és 2004 között az Empoli játékosakánt 104 bajnokin 29 gólt szerzett, majd ezt követően a Lazióhoz került, ahol 241 meccsen 82-szer volt eredményes. 2013 januárjában az Interhez került, ám a milánóiaknál csak fél évet töltött, nyolc bajnokin három gólt szerzett. Legutóbb a Padova játékosa volt, ahol 18 meccsen 5 gólt rúgott, jelenleg csapat nélküli, szabadon igazolható játékos. Az olasz válogatottban 1996-ban három alkalommal is szóhoz jutott.

A 34 esztendős Cribari szintén megfordult az Empoliban és a Lazióban is, mindkét gárdában több mint száz bajnokit játszott. Később a Napoli és a Cruzeiro játékosa volt, az utóbbi két évet pedig a skót Premier League-ből kizárt, a negyedosztályból felfelé kapaszkodó Rangersben töltötte.

Érdekesség, hogy a Haladás egyik alapembere, Halmosi Péter néhány napja kritikát fogalmazott meg a két légiós leigazolása kapcsán.

"Ilyen rutinos játékosok biztosan erősítést jelenthetnek a csapatnak. Angliában volt szerencsém hasonlóan nagy nevekkel együtt játszani, mind csapattársként, mind pedig ellenfélként. Abban biztos vagyok, hogy ha például Rocchi jönne, vele nagyon jól össze tudnánk játszani, biztos, hogy jó pár gólt lőne a bajnokság során. Örülnék az érkezésüknek, hiszen erősítést jelentenének, de az számomra nehezen érthető, hogy ha ilyen nagynevű légiósokra van pénz, akkor a saját értékeinket miért engedjük pont azért el könnyen, mert nem tudjuk őket megfizetni. Rocchiék sem lehetnek sokkal olcsóbbak, tudom, hogy milyen igényeik szoktak lenni az ilyen játékosoknak" - mondta Halmosi a haladasfc.nyugat.hu-nak.

Reméljük, hogy túl nagy feszültséget nem okoz majd a két légiós érkezése a csapaton belül.

Rocchi érkezése valószínűsíti, hogy Radó Andrástól megválik a Haladás. A csatár egyébként nem fog játszani a hétvégi, Diósgyőr elleni bajnokin - hivatalosan sérülés miatt.

[1732212] 2014-08-10 18:30:00 Diósgyőr - Haladásx;