Átigazolás

Portóban kötött ki a Barca mellőzött csatára

Két évre szóló szerződést kötött a Porto a Barcelona 22 éves támadójával, Cristian Tellóval. A fiatal csatár kölcsönbe került a kék-fehérekhez, ahol újra együtt dolgozhat korábbi edzőjével.

Tello elhagyta a Barcelonát / AFP

Nem egyszerű dolog bekerülni a Barcelona támadósorába, Luis Enrique kinevezésével és Luis Suárez érkezésével pedig úgy tűnik, Cristian Tellónak nem is lett volna erre sok esélye. A tehetséges támadó a tavalyi idényben 22 bajnokin jutott szóhoz, de mindössze kétszer volt kezdő, a bizalom hiányában pedig csak egy gólra futotta az erejéből. A felnőtt csapatban három éve bemutatkozó Tello a több játéklehetőség reményében egyezett meg a portói sztárcsapattal, melynek edzője az a Julen Lopetegui, aki a 2013-as U21-es Eb-n a spanyolok szövetségi kapitánya és így Tello edzője is volt.

A két klub mindenben megállapodott egymással, ezek szerint a játékos a következő két idényben a Portót erősíti majd, de tulajdonjoga továbbra is a Barcelonáé marad, ha viszont letelik a két év, a portugáloknak opciós joguk lesz a játékos végleges megvásárlására. Tello hamarosan csatlakozik új együtteséhez, amely jelenleg Hollandiában edzőtáborozik.

Tello a Barcelonától 20 kilométerre fekvő Sabadell városában született és a Barcelona akadémiáján, a La Masíán nevelkedett. 2011-ben debütált a felnőtt gárdában, ahol azóta 86 meccsen 20 gólt szerzett. Tavaly nyáron egy barátságos meccs erejéig a spanyol válogatottban is megmutathatta magát.

Tello a harmadik új spanyol embere a portugál rekordbajnoknak, hiszen korábban Adrián López és Óliver Torres leigazolását is bejelentették a Dragaóban, mindkét szerzemény az Atlético Madridot hagyta el. A csapatba kerülésért Portugáliában is meg kell majd küzdenie, hiszen Varela és Jackson Martínez személyében két klasszis támadó is van a keretben, igaz, a kolumbiai sorsa egyelőre még nem dőlt el.

A Porto a tavalyi szezonban csalódást keltően szerepelt, hiszen a bajnokságban csak a harmadik helyet szerezte meg és egyik kupasorozatot sem nyerte meg. Az immáron spanyol edzővel készülő alakulat szerdán 18 óra 30 perctől a holland másodosztályban szereplő Venlo ellen játssza első nyári barátságos mérkőzését.

[1753910] 2014-07-16 18:30:00 Venlo - FC Portox;