Átigazolás

Essien még pénteken megérkezik Milánóba - hivatalos

Juan Mata mellett Michael Essient is elengedi a Chelsea, a korábbi híreknek megfelelően a Milanhoz.

Csütörtökön még kölcsönadásról volt szó, mostanra azonban már biztosnak tűnik, hogy végleg és ingyen megszerzi a Milan a ghánai középpályást a Chelsea-től, és másfél évre szerződteti.

Essien a Milanhoz igazol

"31 éves, az önéletrajzában bajnoki cím, BL-győzelem és válogatott sikerek szerepelnek. Michael Essien péntek este érkezik meg Milánóba" - jelentette be hivatalos honlapján a piros-fekete klub.

A Londonban mostanában mellőzött, tavaly a Real Madridhoz is kölcsönadott játékosnak orvosi vizsgálaton kell még átesnie, mielőtt hivatalosan Clarence Seedorf első igazolásának tekinthetnénk. Az kérdés, hogy pont rá van-e szükségük az olaszoknak, hiszen a legtöbb kritikus szerint a védősorukat kellene frissíteni, illetve kapusposztra kellene valakit igazolniuk.

A Milan 20 forduló után hat győzelemmel, hét döntetlennel és hét vereséggel csak a tizenegyedik helyen áll a Serie A-ban, ezért már menesztették is Massimiliano Allegrit a kispadról. A jövő évi nemzetközi szereplés lehetőségétől a helyére érkezett Seedorffal is eggyel távolabb került a csapat, hiszen szerdán kiesett az Olasz Kupából. A bajnokságban vasárnap a Cagliari vendégeként folytatják a piros-feketék, míg a Bajnokok Ligájában az Atlético Madrid lesz az ellenfelük. Ezen a hétvégén még aligha vethetik be Essient, a BL-ben azonban számíthatnak rá, hiszen a Chelsea korábban nem nevezte a sorozatba.

[1536726] 2014-01-26 15:00:00 Cagliari - AC Milanx;