Francia Kupa

Eggyel kevesebb trófea, amit a PSG megnyerhet idén

Több mint 14 hónap és pontosan 33 tétmérkőzés után szenvedett ismét vereséget hazai pályán a Paris Saint-Germain, a szerda esti kudarc egyben a Francia Kupából való kiesést is jelentette a párizsiak számára.

A játékvezetők nem gratulálhattak Lucas Digne-nek (jobbra) a továbbjutáshoz - Fotó: PSG.fr

"Az első félidőben nagy sajnálattal tapasztalhattuk, hogy a védekező- és támadójátékunkból is hiányzik a kellő hatékonyság" - fogalmazott a Montpellier-től elszenvedett 2-1-es vereség után a párizsiak vezetőedzője. "A játék minősége miatt nincs okom hibáztatni a játékosaimat, de egy kupamérkőzés ilyen, ellenfelünk pedig joggal reménykedhetett a továbbjutásban. Két gólt kaptunk pontrúgás után, ami természetesen elkerülhető és megelőzhető lett volna. Csalódottak igen, de kiábrándultak nem vagyunk. Nem azt tettük a pályán, amit kellett volna, és ezért, abszolút reális módon a Montpellier megbüntetett minket."

Lucas Digne, a piros-kékek fiatal balhátvédje kevésbé diplomatikusan fogalmazott, szerinte ugyanis szégyen, hogy csapata hazai pályán bukott el. "Nagy csalódás ez az este, mert volt lehetőségünk rá, hogy többet hozzunk ki belőle. Voltak gólhelyzeteink, de nem tudtuk kihasználni őket, ez pedig szégyen. A szombati, Guingamp ellen bajnokira kell koncentrálnunk, de nem tagadom, mindenkit megviselt a kiesésünk."

A francia válogatott alapemberének is számító Blaise Matuidi úgy véli, noha nem játszottak igazán jól, nem érdemeltek vereséget a szerda este kupacsatában. "Az volt a célunk, hogy egynél több címet gyűjtsünk be, ez pedig még mindig lehetséges" - mondta a középpályás. Hosszú ideje nem szenvedtünk vereséget saját stadionunkban, de tovább kell lépnünk."

A PSG tavaly és tavaly előtt a legjobb nyolc, idén viszont már a legjobb tizenhat között elbúcsúzott a Francia Kupától.

[1637287] 2014-01-22 20:55:00 Paris Saint Germain - Montpellierx;