Átigazolás

Játékost cserél a Juventus és az Inter

Olasz sajtóhírek szerint gyakorlatilag eldőlt, hogy a Juventus és az Inter kicserélik Mirko Vucinicot és Fredy Guarínt.

Állítólag leginkább maguk a játékosok akarják a váltást, Vucinic már el is köszönt csapattársaitól, így biztosnak tekinthető a csere. A tárgyalások azért még zajlanak, a klubok és a futballisták képviselői egész nap megbeszéléseket folytattak.

Érdekes csere van kilátásban

A hagyományosan nagy riválisnak számító együttesek drukkerei nem örülnek a váltásnak, az Inter ultrái kemény hangvételű levélben kritizálták klubjuk vezetését, amiért egy "jól képzett játékost elcserélnek egy idősebb és ügyetlenebb labdarúgóra". A torinói hívek leginkább Guarín hozzáállása miatt fanyalognak, és valóban kérdéses lehet, hogy Antonio Conte hogyan tudja a hangulatembernek számító kolumbiait a sorba állítani. Főleg, hogy többek között Pirlóval, Vidallal, Marchisióval és a bombaformában játszó Pogbával kell majd küzdenie a középpálya közepén kiadó helyért. 

A legjobban a montenegrói járhat a váltással, hiszen az Interben valószínűleg több lehetőséget kap, mint mostanában a Juventusban, ahol Tévez és Lllorente mögött véglegesen a padra szorult. Így ő is visszanyerheti mindig is gyenge lábakon álló motivációját, ezzel a kátyúban lévő kék-feketéket is lendületbe hozhatja.

A Serie A-ban a címvédő Juve nyolcpontos előnnyel áll az élen, míg az Inter az utóbbi hetek gyenge eredményei miatt jelenleg csak az ötödik. Ráadásul a milánóiak hátránya tizenegy egység a BL-t érő harmadik pozíció mögött. A torinóiak erre a hétre Rómába "költöznek", hiszen kedden a Roma ellen játszanak kupameccset, szombaton pedig a Lazióval bajnokit. A kék-feketék vasárnap az utolsó helyezett Cataniát látják vendégül.

[1623082] 2014-01-21 20:45:00 Roma - Juventusx;[1536722] 2014-01-26 15:00:00 Inter - Cataniax;