Francia Szuperkupa

A PSG nem csak a sztárok csapata - Blanc

Győzelemmel debütált a francia bajnok Paris Saint-Germain kispadján Laurent Blanc vezetőedző, miután a párizsiak 2-1-re legyőzték a Girondins de Bordeaux-t a szuperkupának megfelelő Bajnokok Trófeájának döntőjében. A fővárosiak hátrányból fordítva, az utolsó pillanatokban csikarták ki a győzelmet, Henri Saivet találatára a mindössze 18 esztendős Henri Ongenda, valamint Alex válaszolt.

Laurent Blanc győzelemmel és trófeával mutatkozott be a PSG kispadján - Fotó: PSG.fr

"Rendelkeztünk azokkal a morális és mentális tartalékokkal, melyeknek köszönhetően egyenlítettünk, és a második gólt is megszereztük" - mondta a Gabonban rendezett találkozó után Blanc, aki a Bordeaux trénereként korábban kétszer is elhódította a Bajnokok Trófeáját. "Rendkívül jó mérkőzés volt, ami a Girondins érdeme. Ez azt bizonyítja, hogy az előttünk álló idényben minden csapat extra motivációval lép majd pályára ellenünk, a szombati esti összecsapás jó példaként szolgált azzal kapcsolatban, ami ránk vár a következő hónapokban. Nehéz feladat elé nézünk, ugyanakkor érdekes kihívás lesz. Ezen a mérkőzésen láttunk fiatal játékosokat, akik nagyszerűen teljesítettek. A PSG ugyanis nem sztárok csapata. Elégedettek vagyunk, hogy esélyeshez méltóan sikerült megnyernünk a szezon első trófeáját, a fiúk megérdemelték a győzelmet. Mondtam nekik, nem mindennapi lehetőség, hogy egyetlen győzelemmel hazavihetünk egy serleget."

A 47 esztendős szakember nem mindennel volt maximálisan elégedett, mint mondta, borzasztóan nehéz mérkőzés volt a szombati az általuk tisztelt és jól ismert Bordeaux ellen.

"Az első félidőben nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel" - így Blanc. "Lassacskán a Girondins önbizalmat nyert, majd egy tökéletesen kidolgozott passzjáték után gyönyörű gólt szerzett. A fordulás után fizikai problémákkal küzdöttünk, nem volt könnyű ismét felvenni a ritmust. Nehéz felkészülésen vagyunk túl, több játékos csak később csatlakozott hozzánk, még nem állunk készen."

Utóbbi kijelentés némileg aggaszthatja a párizsi drukkereket, hiszen a csapatra jövő pénteken bajnoki mérkőzés vár a Montpellier Hérault otthonában, ami nem ígérkezik könnyed ujjgyakorlatnak.

[1460194] 2013-08-03 20:45:00 Paris Saint Germain - Bordeauxx;
Bajnokok Trófeája
döntő
INFO Paris Saint-Germain-Girondins de Bordeaux 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Ongenda (81.), Alex (90+3.) illetve Saivet (38.)