Átigazolás

A friss U20-as világbajnok hátvéd is a PSG-t választja

A Napolitól megvásárolt Edinson Cavani keddi bemutatása után második nyári üzletét is nyélbe üti a francia bajnok Paris Saint-Germain, amely ötéves szerződést köt a Monaco által is ostromolt Lucas Digne-nyel - írja Franciaország vezető sportnapilapja, a L'Équipe. A U20-as válogatottal szombaton világbajnoki címet szerző balhátvéd 15 millió euróért cserébe költözik Lille-ből a fővárosba.

A többhetes tárgyalássorozat végén a 19 esztendős bekk megegyezett a párizsi klub vezetőivel, fizetése 250 ezer euró lesz havonta. A balhátvéd szerdán a PSG általános igazgatója, Olivier Letang kíséretében átesett az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon a fővárosi Pitié-Salpetriere kórházban, csütörtökön pedig a hivatalos bemutatására is sor kerülhet.

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek" - mondta Digne a vizsgálatok után. "Szerencsére minden a legnagyobb rendben zajlott."

Lucas Digne a L'Équipe szerint ötéves szerződést kötött a PSG-vel

Digne a szombaton véget ért U20-as világbajnokságon a gall csapat mind a hét mérkőzésén kezdőként jutott szóhoz, nem csoda, hogy a Ligue 1 újonca, a mértéktelenül költekező Monaco figyelmét is felkeltette. A Lille saját nevelésű játékosa az elmúlt szezonban 33 bajnoki és hét Bajnokok Ligája-mérkőzésen lépett pályára az észak-franciaországi együttesben, melyeken összesen három gólt szerzett.

Mivel a PSG védelmének bal oldaláról Siaka Tiéné és Sylvain Armand is távozott, Digne-nek a 31 esztendős brazil bekkel, Sherrer Maxwellel kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

Digne a Laurent Blanc irányította piros-kékek második nyári szerzeménye, a PSG kedden jelentette be Edinson Cavani szerződtetését.