Kosárlabda

Visszavonul a szombathelyi legenda

Csütörtök délután a Falco KC Szombathely sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a csapat 41 éves ikonja, Kálmán László a következő szezonban már nem játékosként, hanem klubmenedzserként segíti a sárga-feketéket.

Kálmán László 21 év után befejezi a profi kosárlabdát

Kálmán László elmondta, a Körmend és a Jászberény is hívta, de ő végül mindkettőnek nemet mondott. Nem szakad azonban el a játéktól, alacsonyabb osztályban továbbra is pattogtat majd. Bár konkrét csapatnevet nem árult el, a falcokc.hu szerint a B csoportba frissen feljutó Pápa lesz a befutó.

"Nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, mert az egyik énem azt mondta, hogy még simán a pályán van a helyem, sőt az ellenfelekkel beszélve is ez erősödött meg bennem. A Jászberény és a Körmend is szeretett volna leigazolni, ez is azt igazolta, hogy még játszanom kellene. Ezúton is nagyon köszönöm nekik az intenzív csábítást, megtisztelő, hogy ennyire akartak, hiszen mindketten a felsőházban, előttünk végeztek idén" - mondta a veterán klasszis. "Szerettem volna úgy visszavonulni, hogy az emberekben az maradjon meg, ha a Falcót néha sikerült is legyőzniük, de Kálmán Lászlót sohasem. Lehet, hogy nem a csúcson hagytam abba, de így is rengeteg szép emlék maradt meg bennem. Huszonegy évet játszottam Szombathelyen, ebből a Falco húszat a felsőházban töltött. Azt hiszem, ez brutális szám."

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Szombathelyi Önkormányzat – várhatóan szeptemberben – saját költségén gálaműsort rendez majd Kálmánnak.

A szombathelyiek már meg is találták Kálmán utódját a 25 éves, 190 centi magas, 88 kilós szlovén Boban Tomics személyében.