AFL

A jubiláns szerezte a győztes gólt a dudaszó után - videó

  • VNA

Vasárnap délután minden összejött Ashley McGrath-nak, a Brisbane Lions veterán játékosa nyerő ember volt a Geelong Cats elleni ausztrál futball bajnokin.

Az ausztrál futball bajnokság (AFL) hétvégi 13. fordulójában parádés végjátékot hozott a Brisbane Lions - Geelong Cats találkozó. Az eddig tíz győzelemmel és mindössze egyetlen vereséggel álló Cats magabiztosan várta a gyengécske Lions elleni meccset és miután a harmadik negyed vége felé már 52 ponttal is vezetett, így kevesen hittek benne, hogy a Brisbane-nek még lehet keresnivalója. A hazai csapat azonban a találkozó utolsó tizenegy gólból 10-et lőtt és végül fordítani tudott.

A slusszpoént a találkozó végét jelző dudaszó után a veterán Ashley McGrath mondta ki, aki pályafutása 200. AFL meccsén három gólt lőtt, az alábbi videón szereplő találat pedig a Lions csodaszámba menő 103-98-as sikerét hozta. Az ausztrál futball bajnokság történetében ez volt a nyolcadik legnagyobb fordítás, a csúcsot az Essendon Bombers tartja,amely egy 2001-es találkozón még 69 pontos hátrányt tudott megfordítani a North Melbourne ellen. Hasonló, utolsó másodperces gólt idén már láthattunk az AFL-ben, akkor a West Coast Eagles ruckmanje ment mennybe a találkozó végén.