AFL

Csodás időntúli gól, avagy így nyerj az utolsó pillanatban - videó

  • VNA

Az ausztrál fociban is előfordulnak utolsó másodperces drámák, most a West Coast Eagles játékosa, Nic Natanui lett a meccsnyerő hős.

Bár az ausztrál futballban nem ritka a 100 pont feletti pontszám és olykor 60-80 pontos különbségek is kialakulnak egy-egy találkozón, akad azért így is éles végjáték. Mint például most hétvégén, amikor az AFL alapszakaszának nyolcadik fordulójában a West Coast Eagles fogadta a North Melbourne együttesét. A kék-fehér mezes vendégek sokáig vezettek a hajrában, sőt még fél perccel a vége előtt is jobban álltak (84-88).

Jött azonban a sérülése után a közelmúltban visszatérő, Sydneyben született, de fidzsi szülőkkel rendelkező Nic Naitanui, aki a kaputól alig húsz méterre kapott el egy labdát (ezt hívják az ausztrál fociban mark-nak), majd ezt követően a dudaszó után (erre a szabályok értelmében ilyenkor még van lehetőség) magabiztosan lőtte be a hat pontot érő gólt, amivel az Eagles végül 90-88-ra győzött. A perthi csapat ezzel sorozatban harmadik meccsét nyerte meg a ligában, igaz gyenge bajnoki rajtja miatt így is 4-4-es mutatóval áll a középmezőnyben.