Ausztrál A-liga

1,80-ért kivesszük ezt a tippet hétfő reggelre

  • mr.blonde

A Melbourne Citynek már kétszer sikerült legyőznie a Jets csapatát ebben a szezonban. Vajon összejön harmadjára is?

Magyar idő szerint hétfő délelőtt a második helyen álló Melbourne City a kilencedik helyezett Newcastle Jets otthonába látogat. A fogadóirodák szerint háromesélyes a találkozó, a vendégek győzelme 2.40 körül, a hazai pedig 2.90 körül fogadható. 

A találkozót természetesen zárt kapuk mögött rendezik meg. Ez lesz az első alkalom a Jets számára, hogy hazai pályán, de szurkolói nélkül lép majd pályára. Ez azért is lényeges, mert 10 hazai találkozójából eleve csak hármat tudott eddig megnyerni a Newcastle, vagyis alapból nem számít egy vérmes hazai alakulatnak. 

[3148926] 2020-03-23 09:30:00 Newcastle Jets - Melbourne City FCx;5

Ahogy a táblázatból is látható a Melbourne City dominálja a két csapat egymás elleni találkozóit, a mostani szezonban mind a kétszer le tudta győzni a Jets alakulatát. Nem is akárhogy, hiszen a 4-0-s és a 2-0-s eredmény önmagáért beszél. 

Csapathírek 

A Melbourne City a liga egyik legnagyobb klubja, évek óta az élmezőny tagja. 2015-ben és 2018-ban bajnoki címet szerzett, tavaly a 3. helyen zárt. A Transfermarkt adatai szerint az A-liga legértékesebb keretével rendelkezik. Itt focizik például a Bilbao egykori ikonja, Markel Susaeta, a csapat legnagyobb sztárja jelenleg az ausztrál válogatott Jamie MacLaren, aki 18 góljával vezeti a góllövőlistát, korábban pedig megfordult a Blackburn, a Darmstadt és a Hibernian színeiben is. A csapat edzője a 64 éves francia Eric Mombaerts, akinek a neve azért nem teljesen ismeretlen az európai közegben. 

Egyik csapat sem panaszkodhat a formára, a City négy kör óta veretlen (10 pont), míg a Jets épp legutóbb zárt le egy egy hat meccs óta tartó veretlenségi sorozatot. 

A hiányzók terén a hazaiaknál két kezdő középpályás, Ben Kantarovski (15/0) és Lachlan Jackson(11/0) marad ki sérülés miatt. 

Mire érdemes fogadni? 

A formák alapján mindkét oldal bizakodhat, de nem kérdés, hogy a Melbourne várhatja nagyobb önbizalommal ezt a meccset. Az, hogy a szezonban korábban már kétszer lenyomta a Jetst, mindenképpen faktor lehet, ráadásul még csak gólt sem kapott ezeken a meccseken. Továbbá, hogy nincsenek nézők, szintén a vendégek malmára hajthatja a vizet. 

MacLaren személyében van egy topformában futballozó csatáruk, aki 19/18-as mutatóval rendelkezik a bajnokságban, három napja pedig mesterhármast rúgott a Mariners ellen. Talán az egyik legjobb ausztrál játékosnak számít jelenleg. 

A Melbourne ugyan jelenleg 4 pont előnnyel a 2. a tabellán, de két meccsel többet játszott, mint a Wellington, szóval nem dőlhet hátra. A Jets nem is megoldhatatlan akadály, hiszen az egyik leggyengébb védelemmel rendelkezik, miközben a gólszerzés nem tartozik az erősségei közé. 

Nyilván a körülmények adnak egy nagy bizonytalansági faktort ennek a meccsnek, de szerintem a vendégek sikere egy +0-s ázsiai hendikeppel jó fogadási opciónak tűnik. 

Te megjátszanád ezt a tippet? 

 

 

 

 

 

{"headTitle":"Newcastle Jets - Melbourne City ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-23 09:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Melbourne City +0 ","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3148926] 2020-03-23 09:30:00 Newcastle Jets - Melbourne City FCx;