Ausztrál foci

A gólokra fogadnánk a Sydney-derbin

  • mr.blonde

A listavezető Sydney a nyolcadik Wanderers vendége lesz az ausztrál A-liga szombati meccsén.

Ausztráliában egyelőre még folytatódik az élvonal, igaz nézőket itt sem engednek be a stadionokba. Magyar idő szerint szombat kora reggel a listavezető Sydney FC a nyolcadik helyen álló Wanderereshez látogat. Városi derbiről van szó, így itt a tabellán elfoglalt helyezések nem sokat érnek. 

Ezt támasztják alá az oddsmozgások is. Eredetileg a bukmékerek 1.95 - 2.00 odds környékén jöttek ki a vendégcsapat győzelmére, ám ez a cikkünk írásának pillanatában inkább 2.10 tájékon mozog már. 

[3148913] 2020-03-21 09:30:00 Western Sydney Wanderers FC - Sydney FCx;5

Különösebb indoka ennek a fogadói magatartásnak nincsen, viszont ha megnézzük az egymás elleni meccsek eredményeit, akkor láthatjuk, hogy a Wanderers az utóbbi két meccsből sokkal jobban jött ki. Ahogy fentebb is írtam, ez egy városi derbi, mindkét csapat Sydneyben székel, szóval presztízsmeccs lehet ez a javából. A felek legutóbb három héttel ezelőtt játszottak egymás ellen. 

A Wanderers ráadásul legutóbb a második helyezett Melbourne City vendégeként tudott pontot szerezni, míg a Sydney FC gól nélküli meccset játszott a Perth Glory ellen. 

Életkép a Sydney-derbiről /wswanderersfc.com

"A két Wanderers elleni meccsünkön sokat volt nálunk a labda, jó helyzeteket is sikerült kialakítanunk, de azokat nem használtuk ki, míg ők  értékesítették a lehetőségüket. Szeretnénk a lehető leggyorsabban megnyerni a bajnokságot és jó játékot mutatni a szurkolóinknak. Ezért vagyunk mi a Sydney FC" - fogalmazott az ausztrál aranycipős Adam Le Fondre, aki a mostani szezonban 19 meccsen 16 gólnál jár. 

"Ez a Derby, és ők is nyerni akarnak, de komoly három pontot jelentene a számunkra a felkapaszkodáshoz" - ezt már a Wandereres macedón válogatott játékosa, Daniel Georgievski mondta, aki ezen a meccsen tér vissza kétmeccses eltiltásából.  "A fiúk nagyon jól tudják, hogy a Brisnane ellen nem játszottunk jól, de aztán megmutattunk erőnket múlt héten a Melbourne City ellen. Megmutattuk, hogy mentálisan erősen vagyunk és van karaktere a csapatnak.

Mindkét csapat tehát bizakodó a nagy rangadó előtt, és önbizalommal telve várják a mérkőzést. és bár nézők nem lesznek a stadionban, küzdelemre és feszültségre azért bőven lehet számítani. 

Mire érdemes fogadni?

Nekem amin egyből megragadt a szemem, az a gólok számára meghúzott határ volt. Egy ilyen derbin a végeredményre való fogadás mindig rizikós, szóval nálam inkább a gólok számában van fantázia. 

A Sydney FC kifejezetten gólerős csapat, hiszen 19 meccsen már 41 rúgott gólnál jár, míg a Wanderers védelme közel meccsenként 1,5 gólt szed be átlagban. 

Ebből pedig így kijött egy +/-2,75-ös egál határ a gólok számára vonatkozóan. Több okból is azt gondolom, hogy ez itt most magas lehet. 

Egyrészt mindkét csapatnak komoly ambíciója van, hiszen a Wanderers a top6-ba szeretne bekerülni, a Sydney pedig a bajnoki címre pályázik. Nézők ugyan nem lesznek kint, de ennek ellenére az előbbiek miatt nem számolok edzőmeccs tempóban és hangulattal. 

A városi derbikre jellemző a nagy küzdelem, így például a csapatok utolsó hat egymás elleni meccse közül csak egyszer bukott volna be ez a fogadás. Összességében egy kisebb téttel szerintem be lehet kukkantani egy underes fogadásra. 

Te mire fogadnál ezen a meccsen? 

 

 

 

 

{"headTitle":"Wanderers - Sydney FC ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-21 09:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 3 alatt - ázsiai hendikep ","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3148913] 2020-03-21 09:30:00 Western Sydney Wanderers FC - Sydney FCx;