Bulvár

Bolt nem áll le, már a válogatottság küszöbén

A világ leggyorsabb embere régóta profi futballkarrierről álmodik és az ausztrál bajnokságban össze is jöhet neki.

fotó: Sport Bible

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt augusztus óta lobbizik egy állandó profi szerződésért az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners csapatánál, ám egyelőre nem kapta meg azt. Az egykori sprinter pár héttel korábban első góljait is megszerezte felkészülési mérkőzésen, ám az egyezkedés nagyon döcögősen halad, hiszen komoly nézeteltérések vannak a leendő fizetésének mennyiségével kapcsolatban.

 

Bolt korábban a Borussia Dortmunddal és a norvég Stromsgodsettel is edzett és a máltai bajnok Valletta FC ajánlatát például elutasította.

A jamaicai futballszövetség elnöke, Michael Ricketts elmondta, hogy bánja, hogy Bolt nem hazai klubcsapatot választott, de aktívan figyelik focikarrierjének alakulását és ha jól teszi a dolgát, akár még a válogatottba is meghívót kaphat.

A 32 éves ikonikus sportolót sokan gúnyolják is, az egykori ír válogatott csatár, Andy Keogh például azt mondta róla, hogy "olyan a labdakezelése, mint egy trambulin". Ezek a kritikák azonban aligha érdeklik Boltot, aki továbbra is hajtja álmát, ez pedig vitathatatlanul példa értékű. Instagramján az alábbi poszttal csitította a károgókat.