Autósport

Újabb három évig az Eurosporté a 24 órás Le Mans-i verseny

  • VNA

A hétvégi futam előtt jelentették be a 24 órás verseny közvetítési jogának meghosszabbítását, így továbbra is az Eurosport közvetíti a legendás autósport eseményt Le Mans-ból.

Megállapodást kötött egymással az  Eurosport és a Le Mans-i 24 órás autóverseny szervezője (ACO - Automobile Club de l'Ouest), így a 2014 - 2016 közötti időszakban is a párizsi központú sportcsatorna közvetítheti a legendás megbízhatósági verseny eseményeit. Az időzítés nem véletlen, hiszen éppen ezen a hétvégén kerül majd sor az újabb, immáron 90. kiírásra, ahol az Audi és a Toyota harca várható az összetett győzelemért. Az új megállapodás az eddigiek jogdíj szerződés meghosszabbítását jelenti és automatikusan kiterjed a digitális terjesztési jogokra is.

A szerződés amúgy csak a 24 órás versenyre érvényes, hanem az FIA által tavaly létrehozott hétfordulós megbízhatósági - hat órás - versenyekre is, amelynek állomásait olyan legendás pályákra viszik el a jövőben a szervezők, mint például Silverstone vagy Spa-Francorchamps. A hétvégi 24 órás verseny részletesebb beharangozóját az Eurosport oldalán olvashatjátok. A tavalyi futamot az idén is favorit Audi nyerte meg Marcel Fässler - Benoît Tréluyer - André Lotterer összeállítású pilótahármasával.