NFL

Az ellenfél torkának ugrana a Seattle eltiltott védője

  • MD

Élesedik a helyzet a Seattle Seahawks és a San Francisco 49ers között. A doppingon ért, majd eltiltott Brandon Browner burkoltan megfenyegette a 49ers vezetőedzőjét, Jim Harbaugh-t, amiért csalónak nevezte a Seahawkst.

2011 óta már öt játékost tiltottak el a Seattle Seahawkstól, mivel azok doppingoltak. A legújabb eltiltás hullám után Jim Harbaugh, a San Francisco 49ers vezetőedzője is megszólalt az ügyben.

"Mindig is megfeddhetetlen akarsz maradni, főleg amikor jól is teljesítesz, mert sosem szeretnéd, ha az emberek azt mondanák, hogy csak azért nyerünk, mert csalunk. Ha nem vagy feddhetetlen, ha csalsz a győzelem érdekében, máris elvesztél, Bo Schembechler szerint. És Bo Schembechler Isten Igéihez hasonlítható. Nem teljesen ugyanaz, de majdnem" - nyilatkozta Harbaugh, utalva egy korábbi amerikai futball-játékosra és edzőre.

Harbaugh és a Seahawks vezetőedzője, Steve Carroll között köztudottan nagy a rivalizálás, de a 49ers mesterének szavaira nem reagált Carroll. Ellenben Brandon Browner, az egyik eltiltott játékos megtette helyette, még ha egy kicsit el is vetette a sulykot.

"Sosem kerül majd velem szembe a pályán. Pedig jó lenne. A kezeimet a nyaka köré tenném" - mondta baljóslatúan Browner egy rádiós műsor keretein belül.

A 49ers és a Seahawks már a második héten meg fog küzdeni egymással a 2013-as alapszakaszban, és előreláthatólag pikáns hangulat fog uralkodni Seattle-ben a mérkőzés ideje alatt.