NFL

Erős duplázóval támadunk vasárnap este

Az NFL alapszakaszának 14. fordulójában a Cowboys-Eagles és 49ers-Seahawks meccsekből profitálnánk.

 

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles

Igazi overreaction határral van dolgunk. A 49ers múlt héten ledominálta a regnáló NFC-bajnokot, majd ezúttal vasárnap esti rangadón a másik trónkövetelőhöz látogatnak Hurtsék. Azonban a meglepően sima vereség ellenére nem aggódunk annyira értük, mint a fogadóirodák, ennek pedig leginkább az eddigi ellenfelek erőssége a fő oka. Nézzük például a reális bajnokesélyesek elleni mérlegeket: Eagles 3-1 (Dolphins, Cowboys, Chiefs vs. 49ers, és akkor még a Billst nem is számoltuk ide), Cowboys 0-2 (Eagles, 49ers). Mindkét csapatnak egy váratlan idegenbeli veresége van (Jets, illetve Cardinals). Ezt leszámítva a mérlegekben csupa kötelező mindkét oldalon.

A hátralévő meccseken az Eagles átlagosan 8-9 pontos favorit lesz, míg a Cowboys még idegenbe megy a két legerősebb AFC East csapathoz. Mindent egybevetve tehát a szezon végén, mire kiegyenlítődik a sorsolás egyensúlya, a Cowboys kb. 2 győzelemmel lesz az Eagles mögött. Ennek fényében nem értjük a határt, ami azt sugallja, hogy a Cowboys jobb csapat. Persze Prescott MVP-formában játszik, Micah Parsons az egyik top védője a ligának, Deron Bland pedig megidézte Deion Sanders szellemét, de mindezt akkor tudjuk komolyan venni, ha a következő három akadályból minimum kettőt sikerrel tudnak venni. Addig pedig, amíg be nem tiltják a "Brotherly Shove" manőverét, az Eagles minden támadást 1st&9-cel tud kezdeni...

 

San Francisco 49ers - Seattle Seahawks

 

Az odavágón 18 pont volt a két csapat között a különbség a Niners javára, most pedig Kyle Shanahanék otthon fogadják a nyugati riválist. Méghozzá egy parádés győzelem után, hiszen a múlt héten Philadelphiából egy 42-19-es (!) sikerrel távoztak. Mondhatni tökéletes játékot láthattuk a San Franciscótól, különösen ami a támadóegységet illeti. Purdy 314 yardot és 4 TD-t passzolt, miközben egyszer sem adta el, Christian McCaffreyék pedig 140 yardot futottak. Nagy kérdés, hogy mit tudnak kitalálni a vendégek, hiszen ez a 49ers offense hihetetlenül sokoldalú és már Seattle-ben sem találták ellene a megoldást.

Két idegenbeli győzelem után Purdyék otthon szolgálhatják ki közönségüket, és bár egy óriási siker után mindig rizikós egy visszavágóra fogadni, de egyszerűen jobb csapat a Niners és nem érezzük a vendégekben azt a potenciált, hogy meglepetést okozhatnának. Egy újabb magabiztos SF-győzelmet várunk.


✅ Tipp #1: Eagles +7 + 49ers -6.5 @ 2.12

Fogadási határidő: december 10. 22:05