NFL

3 játékos-speckó tipp a Bills - Chiefs szuperrangadóra

Travis Kelce, Dalton Kincaid és Josh Allen, mindhárman kulcsszereplői lehetnek a vasárnapi Bills - Chiefs derbinek.

Egy zseniális párharc zárja a hétvégi NFL-meccsek sorát, az elmúlt évek két meghatározó csapata az AFC-ben, a Buffalo Bills és a Kansas City Chiefs néz farkasszemet egymással. A felek az elmúlt három évben ötször is megmérkőztek és Josh Allenék 3-2-re vezetnek, azonban éppen a legfontosabb meccseket bukták el Patrick Mahomsék ellen. Most hazai pályán vehet revansot a Bills a korábbi két fájó rájátszás-vereségért. 


Tipp #1: Travis Kelce fogadó yardjai 62.5 felett @ 1.81


Sok szempontból nagyon nehéz este elé néz Mahomes, várhatóan ugyanis a falak csatáját inkább a Bill védelme nyeri majd. De sok slamasztikából kimászott már a klasszis irányító és ha nagy baj, akkor ki más kereshetne, mint jó öreg játszótársát, Travis Kelce-t. Ugyan a veterán tight end gondolatai Taylor Swiften valahol máshol jártak az alapszakaszban és a megszokottnál gyengébb szezonja van, de azért még így sem nevezhető átlagosnak a posztján. Múlt héten a Dolphins ellen is volt elejtett labdája, de ennek ellenére 71 yardot tett be a közösbe. Mivel a Bills a sérülés miatt nem áll a legjobban a pálya közepén, ráadásul olyan védekezési sémát alkalmaznak, amely fekszik Kelce-nek, így a klasszis TE kényelmesen ugorhatja meg ezt a line-t. A két csapat decemberi alapszakasz csörtéjén egyébként 83-ig jutott Kelce. 

 

Tipp #2: Dalton Kincaid fogadó yardjai 38.5 felett @ 1.80


Jó meccse lehet a másik oldalon az újonc Kincaidnak is, aki az elmúlt három meccsén 76.6 yardot átlagolt. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Josh Allen egyik legfontosabb célpontjává nőtte ki magát és bizony a pálya közepén Kelce-hez hasonlóan komoly károkat okozhat majd. Bár a Chiefs védelme nem rossz a TE-k ellen, de nem igazán látni, hogy fizikálisan ki vehetné fel a harcot a közel két méteres és közel 110 kilós játékossal. Ez az alacsonyabb line részben szólhat annak, hogy ugyanezen a poszton Dawson Knox is pályára lép, azonban a rutinosabb TE az utóbbi mérkőzéseiken már jóval kevesebb lehetőséget kapott. 

 

Tipp #3: Josh Allen futott yardjai 43.5 felett @ 1.81

 

Mindkét irányító veszélyes a lábaival is, de Allent különösen nehéz lesz megfogni. A Chiefs alapból szenved a futások ellen, a védőfalban Chris Jonest leszámítva a többiek nem igazán jeleskednek ebben a tekintetben. A Bills ráadásul a Steelers ellen már hívott direkt QB-futásukat, amit még nehezebb levédekezni, nem csoda, hogy Allen 8 kísérletből 74 yardot ért el. Lehet, hogy időként improvizálnia kell a Bills irányítójának, lehet, hogy szántszándékból fut majd, de az biztos, hogy jó néhányszor láthatjuk majd megiramodni a labdával és bízunk benne, hogy 40 yard fölé kerül a meccs végére. 

 

fogadási határidő: január 22., 00:30