NFL

Tutista kombival dupláznánk szombat éjszaka

Szombaton a Houston - Cleveland és a Kansas City - Miami csörtékkel elrajtol az NFL-rájátszása.

Houston Texans - Cleveland Browns

Generációk csatája. Jellemezhetjük így is a Wild Card-kör első meccsét, ha csak a két irányítóra, Joe Flacco-ra és C.J. Stroud-ra gondolunk. Flacco visszahozta a reményt Cleveland városába azzal, hogy adott egy szikrát a döcögő támadósornak és az elit védelem hathatós segítségének köszönhetően ez elég volt egy stabil rájátszás hely eléréséhez. Stroud pedig az alapszakaszbeli játékával Houston városának adott hitet a tekintetben, hogy személyében sok-sok évre megtalálták a franchise arcát.

A fiatal irányító azonban nagyon komoly kihívással néz szembe első rájátszás meccsén, hiszen egy ligaelit védelemmel találkozik, amely minden szinten alkalmas arra, hogy lelassítsa a támadósorát. Elegendő csak Myles Garrettre gondolni, aki egész szezonban kimagasló teljesítményt nyújtott passzsiettetésben, és ma este is meg fogja keseríteni főként Laremy Tunsil dolgát a támadófal szélén, aki nincs már azon szinten, hogy ezt a feladatot megoldja. Emiatt várhatóan besegítenek majd neki, viszont így más pontokon fog rés keletkezni a "pajzson", ami a többi passzsiettetőnek nyit lehetőségeket. Mellettük a Cornerback sor is kiváló formában játszik, akiknek Nico Collins levédekezése lesz a fő feladatuk, melyet véleményünk szerint meg is fognak tudni oldani, így pedig el tudják majd venni Stroud legfontosabb célpontját.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Flacco vezetésével fejlődött annyit a Browns támadósora, hogy a Houston védelmének gyengeségeit kihasználja, a stabil futójátékkal pedig kontrollálja a meccset és az órát, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy valóban a Browns az esélyesebb a továbbjutásra, ezért be is húzzuk a győzelmüket.

Kansas City Chiefs - Miami Dolphins

Hideg. Sőt, nagyon hideg vár a csapatokra szombat éjszaka. Az előrejelzések szerint -15 fok körül lesz majd a mérkőzésen, ami egy kis széllel megtámogatva igazán komoly kihívások elé állíthatja a csapatokat. Az időjárási faktorral tehát mindenféleképpen érdemes számolni ezen a találkozón és mi ebből az irányból közelítjük meg ezt a rájátszás csörtét. 

A Miami az alapszakasz hajrájára egy kicsit elfogyni látszott, hiszen Baltimore-ban óriási pofont kapott, majd otthon csoportrangadót veszített el a Buffalo ellen. Nem a legjobb előjelek a címvédő elleni "kirándulás" előtt. Tua Tagovaiola és az ex-kansasi Tyreek Hill kapcsolata fantasztikus volt az alapszakaszban, de ne legyen kétségünk afelől, hogy a hazai védelem tűpontosan felkészül majd ebből a párosból. Alapvetően tehát mi egy akadozó Dolphins támadóegységet várunk, főleg ebben a nagy hidegben. 

Ami a Kansast illeti, bár Patrick Mahomesék fölényesen behúzták a csoportjukat, de azért annyira nem volt lehengerlő a csapat ebben az alapszakaszban. Egy érdekes statisztika volt megfigyelhető a Chiefs kapcsán, miszerint mindössze 7.5 pontot átlagoltak meccsenként a második félidőkben. Ez a hazai mérkőzéseiken még kevesebb volt, csupán 6.9. A körülményeket figyelembe véve, ez a tendencia folytatódhat a Miami ellen és mivel sok vendég pontra sem számítunk, így szerintünk a második félidőben maximum 27 pontot pakolnak fel a csapatok a táblára. 


✅ Tipp #1: Cleveland +3.5 + Kanas-Miami 2. félidő pontok 27.5 alatt @1.99

Fogadási határidő: január 13. 22:30