NFL

A pénz nem minden – Mike Wallace

  • Szabó András

Az biztos, hogy egy ideig nem lesznek megélhetési gondjai Mike Wallace-nak. A Pittsburgh Steelers egykori elkapója nemrég írt alá egy öt éves, 60 millió dollárról szóló szerződést a Miami Dolphinsszal. A szabadügynökként hatalmasat kaszáló játékos még többért is eligazolhatott volna a Minnesota Vikingshoz, de mint mondta: nem minden az anyagiakon múlik.

Tudom, amit tudok: meg fogja érni a Miaminak, hogy leigazolták” – nyilatkozta az USA Today-nek a játékos édesapja, Mike Wallace III. „Imádni fogják a Dolphins szurkolói. Keményen dolgozott, és megérdemelt mindent, amit kapott. Nem nevezze senki se önzőnek emiatt.

A 26 éves játékos hasonlóképpen fogalmazott: ha csak a pénzre utazott volna, akkor nem Miamiba, hanem St. Paulba igazolt volna, ahol a Vikings 76 millió ajánlott neki hasonló, ötéves időtartamra.

Amikor szabadügynök vagy – és annyi remek játékos válik veled együtt azzá –, és te kapod a legnagyobb ajánlatot az egész piacon, az mindig egy jó érzés. Csak boldog akartam lenni. A pénz nem minden. Amikor tavaly sztrájkoltam amiatt, hogy szerződést hosszabbítsanak velem, sok ember megharagudott rám, mert azt hitték, hogy csak kapzsi vagyok.

Annyi ideig teljesítettem jól; csak azt akartam, hogy annyit kapjak, amennyit produkálok. Úgy érzem, hogy emiatt rossz hírem kelt. Az biztos, hogy jól jártam a szabadügynökséggel, de a távozásom keserédesre sikerült. Nem csak a pénzért játszom, elsősorban egy nagyszerű játékos szeretnék lenni: Super Bowlokat nyerni, és részt venni minden évben a Pro Bowlon.