Férfi kézilabda NB I

Csak esélyt adott a Veszprém, a bajnoki címet nem bukta el

A Veszprém a hazai siker után Szegeden is győzni tudott a férfi kézilabda NB I döntőjének második felvonásán. Az egyik csapat második sikeréig tartó párharcot a Veszprém 2-0-ra megnyerte.

Oneto

Az első meccsen a címvédő Veszprém 33-23-ra verte a Szegedet és a második mérkőzésen, Szegeden is jobban kezdett az MKB. Tíz perc után 4-2-re elhúzott a vendégcsapat, amikor a szegediek mestere, Skaliczki László időt kért. Hatásos volt a hegyi beszéd, Mikler kapus feljavult, és a 17. percben fordított a Szeged, 6-5-re vezetett. Nem sokáig tartott a hazai öröm, újabb hullámvölgy következett, ezt Carlos Ortega csapata könyörtelenül kihasználta, Iváncsik Tamás vezérletével ismét előnybe került (10-13). A szünetben 15-11-re vezetett a Veszprém, egy félidőnyire volt a bajnoki címtől.

A szünetet követő első tíz percben a Szeged nem tudott közelebb lépni, majd váratlanul öt hazai gólra sem volt válasza a Veszprémnek, a 45. percben 18-18-ra állt a döntő második felvonása. Az újabb döntetlent követő események az első félidőt idézték, Császár megtörte a tízperces veszprémi gólcsendet, Ugalde egy percen belül kétszer villant, Iváncsik Tamás pedig bevágott egy hetest és 22-18-re elhúzott a vendégcsapat. Ezt követően feljavult a Veszprém védekezése, de a Szeged kőkeményen próbálkozott, és egy perccel a vége előtt egy gólra faragta hátrányát. Óriási izgalmakat hozott a végjáték, 24-25-nél a hazaiak támadhattak, de nem tudtak egyenlíteni. A másik oldalon viszont Ugalde betalált, és ez bajnoki címet eredményezett a Veszprémnek, amely végül 26-24-re győzött.

Iman Jamali, Chema Rodrigez, Iváncsik Tamás, Cristian Ugalde, Iváncsik Gergő (b-j) ünnepel a férfi kézilabda NB I döntő 2. fordulójában, a Pick Szeged-MKB Veszprém összecsapás végén a szegedi városi sportcsarnokban 2013. május 21-én. Fennállásának 21., sorozatban hatodik bajnoki címét nyerte az MKB Veszprém. MTI Fotó: Kovács Anikó

A második mérkőzés előtti írásunkban jeleztük, hogy a vendégek szorzóit alaposan elmérték a bukmékerek, a BWN 2.30-on kínálta a Veszprém keddi győzelmét. Aki hallgatott ránk, és a Veszprémre tett, az szép szorzóval "kaszálhatott".

Ezen a mérkőzésen ült utoljára a szegediek kispadján Skaliczki László, akit a spanyol válogatottal 2005-ben világbajnok Juan Carlos Pastor vált a vezetőedzői poszton. A magyar bajnok indulhat a Bajnokok Ligája főtábláján, az ezüstérmes pedig kérhet szabadkártyát a selejtezős részvételre.

Fennállása 21., sorozatban hatodik bajnoki címét szerezte meg az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata.

Férfi kézilabda NB I
döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged-MKB Veszprém 24-26 (11-15)
A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Veszprém nyerte.