Férfi kosárlabda

Az Adria Ligában jobban ment - Báder Márton

Drámai csata után jutott be a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjébe a címvédő Szolnoki Olaj együttese, amely a fináléban a Alba Fehérvár csapatával néz majd farkasszemet. A Tisza-partiak válogatott centere szerint mentálisan és fizikálisan is gondban van a csapat.

Mint ismert, a nyáron alaposan megerősített Szolnoki Olaj gárdája kis híján kiesett a bajnoki elődöntőben, miután a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen csak hosszabbítás után tudta két vállra fektetni a Paksi Atomerőmű csapatát.

A szolnokiak szekere az egész rájátszás során "döcögött", holott a keretek alapján az Olaj kiemelkedik a magyar mezőnyből.

"Most a mérkőzés után még nem teljesen tiszta a kép, tele van az ember indulatokkal, pozitív és negatív gondolatok váltják egymást. Nyilván így, hogy nyertünk, több a pozitív érzés bennünk. Kell egy kis idő, és majd a problémák elemzése után mehetünk Fehérvárra. Felszabadultabban kellene játszanunk. Nem panaszkodom, de mindenki tudja, hogy ez a csapat sokkal-sokkal jobban játszott az Adria Ligában, most meg görcsölünk. Nem az akaratunkkal van a gond, egyszerűen nagyon görcsösek vagyunk. Remélem, ez változni fog. Ez mentális és fizikai probléma is, de bízom benne és remélem, hogy meg tudjuk nyerni a döntőt is." - nyilatkozta a bb1.hu-nak Báder Márton, a Szolnok és a magyar válogatott centere.

Hogy sikerül-e a Szolnoknak összekapni magát, az legkésőbb szerdán kiderül, a döntő első felvonásán Székesfehérváron lép pályára az Olaj.