La Liga

Nem tudott nyerni a Real, bajnok a Barcelona

A Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott az Espanyol vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. Ezzel a Barcelona három körrel a vége előtt megnyerte a pontvadászatot.

A Real Madrid azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha nem győz a Cornellà-El Pratban, akkor bajnok lesz a Barcelona. Emellett a királyiak háza táján mindennaposak a pletykák José Mourinho távozásáról és az öltözőn belüli fagyos hangulatról, emiatt a klub törölte a bajnoki előtti szokásos sajtótájékoztatót, nyilatkozatstopot rendeltek el. A portugál vezetőedző erősen tartalékos csapatot küldött ki a gyepre (jövő pénteken lesz a Király Kupa-döntője), Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso és Karim Benzema padozott, no meg Iker Casillas is. Marcelo, Ramos, Coentrao és Khedira kimaradt.

A 10. percben Di María bal lába sült el, Casilla védett. Az Espanyol első említésre méltó lehetősége a 20. percben volt, Stuani lövését Essien blokkolta. Közben Raphael Varane megsérült, Alonso váltotta. A Real kezdte átvenni az irányítást, de hamarosan - szinte menetrendszerűen - hátrányba került: a 23. percben jobb oldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Stuani hat méterről a kapu közepébe helyezett (0-1). A 28. percben Stuani ziccerben lépett ki, López hárítani tudott. Az újabb sarokrúgás után Moreno fejelt a kapuba, a madridiak szerencséjére érvénytelen volt a gól.

A Real nagyon keveset mutatott támadásban, a 32. percben Kaká lőtt a kapusba, de már lesről, a félidő végén Colotto szabadrúgása után Víctor Sánchez fejelt, López nagyot védett, de ez is les volt.

A második félidőre érkezett Benzema, majd nem sokkal később Ronaldo, az 58. percben egyenlített a Madrid: Modric bal oldali szabadrúgásából a csapatkapitány Higuaín fejelt a bal sarokba (1-1). A 76. percben Essien beadásánál mintha kezet ért volna a labda, a bíró sípja néma maradt. A játék helyett egyre inkább a szabálytalanságoké lett a főszerep. A 82. percben Colotto vetődött bele Di María lövésébe, pár perccel később az argentin Casilla kezébe gurított.

A Real Madrid teljesítményébe némi színt vitt Ronaldo beállása, a meccsbe pedig Ignacio Iglesias tevékenysége, aki tizenegy sárgát és egy pirosat osztott ki. A fehérmezesek így is csak egy pontot szereztek. Ez azt jelenti, hogy már matematikai esélyük sincs befogni a Barcelonát, a szezon nagy részében a tabellát tekintélyes előnnyel vezető katalánok megnyerték a bajnokságot. Tito Vilanova csapata az ősi rivális pontvesztésével 22. bajnoki címüket ünnepelheti, ugyanis hétpontos előnye maradt, s a Real Madridnak már csak két mérkőzése van hátra. Messiék holnap már aranyérmesként lépnek pályára az Atlético Madrid otthonában.

Primera División, 35. forduló
Espanyol-Real Madrid 1-1 (1-0)
gólszerző: Stuani (23.), ill. Higuaín (58.)
kiállítva: Víctor Sánchez (90+1.) - Espanyol
 
Korábban:
Osasuna-Getafe 1-0 (0-0)
Valladolid-Deportivo La Coruna 1-0 (0-0)
Athletic Bilbao-Real Mallorca 2-1 (1-0)
Pénteken játszották:
Levante-Real Zaragoza 0-0
Vasárnap:
Rayo Vallecano-FC Valencia 12.00
Real Betis-Celta Vigo 17.00
Atlético Madrid-FC Barcelona 19.00
Málaga-Sevilla 21.00
Hétfő:
Real Sociedad-Granada 22.00