Spanyol kupa

Ígéretes hendivel próbálkozunk a Barca kupameccsén

Szerda este barcelonai városi derbit rendeznek a spanyol kupa negyeddöntőjében.

Már a legjobb négy közé jutás a tét a spanyol Király Kupában, ahol az Atlético Madrid - Sevilla párharc mellett a barcelonai derbit övezi a legnagyobb figyelem. A katalán rangadón a fogadóirodák szerint a Barcelona egyértelmű esélyes, hiszen mindössze 1.30-as szorzót kínálnak a gránátvörös-kékek sikerére, szemben az Espanyol 8-szoros szorzójával.

1x2    
Espanyol Döntetlen Barcelona
8.00 4.85 1.30

Ennyiért azonban nem biztos, hogy megéri a Barcára fogadni. A katalánok keretében jó pár hiányzó játékossal lehet számolni, a klub honlapjának közlése szerint biztosan nem lesz ott a pályán Andrés Iniesta, Javi Mascherano, Samuel Umtiti, Paco Alcacer, Phillippe Coutinho és Ousmane Dembelé sem.

A Barca kerete
Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Denis Suárez, Luis Suárez, Messi, Rafinha, Paulinho, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Vermaelen, Carles Aleñá

Bár Messi és Suárez is ott van a keretben, ez még nem garancia arra, hogy pályára is lépnek.

A Celta Vigo elleni nyolcaddöntő odavágóján egyikük sem játszott, de végig padozta a meccset Jordi Alba is, míg Paulinho, Rakitic és Sergio Roberto sem játszotta végig a találkozót.

"Úgy látom, hogy az Espanyol remek formában van, amit az elmúlt időszak eredményei is alátámasztanak, az előző fordulóban idegenben tudták megfordítani a párharcot a Levante ellen. Biztos vagyok benne, hogy hazai pályán megpróbálnak majd előnyt szerezni a visszavágóra" - fogalmazott Ernesto Valverde.

Tény, az Espanyol ősz eleji formájához képest feljavult, utolsó 5 meccséből csupán egyet veszített el, így érhető, hogy kellő önbizalommal várják a Barca elleni ütközetet.

"Ez a motivációról szól. A Barcelona elleni meccsek olyan energiákat generálnak, amelyeket a magunk javára kell fordítanunk. Az Espanyol még nem győzte le a Barcát a Cornellában, de ez a győzelem az, mit minden játékos és edző is akar. Ha van olyan csapat, amely képes különbséget tenni az ilyen meccsek között, akkor az az Espanyol" - nyilatkozta a hazaiak mestere, Quique Sánchez Flores, aki elmondta azt is, hogy agresszív és határozott játékot vár a csapatától.

Az Espanyol keretéből egyébként csak egy alapember hiányzik majd, Marc Roca (4/0), Sergio Sánchez (2/0) mellett Jurado (16/0) maradt ki a meccskeretből.

Néhány napja írtunk arról, hogy a Barcelona veretlenségi sorozata előbb-utóbb megszakad majd. A katalánok elképesztő formában és menetelésben vannak, hétvégén a Sociedad otthonában 0-2-s állásból sikerült fordítaniuk. Ennek ellenére most inkább a hazaiakra tennék.

Egyrészt egy kupameccs mindig más, mint egy bajnoki, másrészről ez egy városi derbi, ahol mindig felfokozott a hangulat. Az Espanyol jó passzban várhatja a találkozót és Flores nyilatkozata is mutatja, hogy kellőképpen motivált a gárda. A Barca számára nyilvánvalóan a bajnokság megnyerése a prioritás, így Valverde a kupában olyanoknak is bizonyítási lehetőséget adott idáig, akik egyébként kevesebb percet töltenek a pályán.

Biztosra persze csak a hivatalos kezdőcsapatok nyilvánosságra hozása után tudunk mondani, azonban egy +1,75-ös ázsiai hendikep játszhatónak tűnik a meccs előtt is. A bukik egyébként eredetileg 1.64-re hozták ki ezt az opciót, azonban a piac eltolta, így pedig véleményünk szerint van benne érték.

 
hatharom.com
Espanyol +1,75 AH*
Odds: 1.76
Fogadási határidő: 21:00
* A fogadás értelmében a feltett tét fele az Espanyol +1,5-re, a másik fele pedig az Espanyol +2-es ázsiai hendikepes piacra  kerül, vagyis a tipp abban az esetben lesz teljesen vesztes, ha a Barcelona legalább háromgólos győzelmet arat. Kétgólos vendégsiker esetén tétünk felét visszakapjuk, minden más esetben a tipp nyertes.
[2699536] 2018-01-17 21:00:00 Espanyol - Barcelonax;