Spanyol foci

Ezzel a két tippel próbálkozunk a Spanyol Kupában

Két élvonalbeli csapat győzelmét vizionáljuk a spanyol kupa szombati etapjában.

Espanyol - Getafe 

Az Espanyol jelenleg a másodosztályban szerénykedik, de a kisebbik barcelonai együttes egyértelmű célja a feljutás. Decemberig nem is álltak rosszul, de a ligában jött egy gyengébb időszak és mivel 4 forduló óta képtelenek voltak nyerni lecsúsztak az 5. helyre. 

A kupa idén nem lehet prioritás az Espanyolnak, hiszen a feljutás az éves cél, és mivel a következő fordulóban egy nagyon komoly rangadó vár a 2. helyezett Ferrol ellen a katalánokra, így ezen a meccsen borítékolható a rotálás. Három alapember biztosan hiányzik majd ((Melamed, Lazo ,Oscar Gil), a vezetőedző pedig 4 ifistát is felhívott a B-csapatból erre a meccsre. 

A Getafe remek szezont produkál, szinte alig van gyenge pontja a csapatnak, az pedig, hogy az utolsó 13 meccsükből csak egyet veszítettek el, sokatmondó adat. A Getafe keretéből négy játékos is eltiltott lesz a következő bajnokiján, így pedig ők szinte biztosan kezdők lesznek Barcelonában: Greenwood, Latasa, Damian Suarez és Jaime Mata. Nem akármilyen nevek ők, velük abszolút esélyes lehet a Getafe, amely a bajnokságban nagyon biztonságos pozícióban van (8. hely), így akár álmodhatnak egy nagyot a kupában is. A bukik egálra adják a két csapat sikerét, de a fentiek ismeretében mi egy X nélküli tippel megpróbáljuk a Getafét nyeretni. 

 

✅ Tipp #1: Döntetlennél a tét visszajár - Getafe@1.89


 

Alaves - Betis 

Ebben a párharcban két élvonalbeli csapat feszül egymásnak, és ennek megfelelően szintén közel egálra adják a bukik a két fél győzelmi esélyeit. 

Az Alaves a bajnokságban a bent maradásért harcol, a kupa nem igazán opció a számukra. Az előző körben ezt be is bizonyították, amikor egy is negyedosztályú csapat ellen egy szerényke 1-0-s sikerrel jutottak tovább. Akkor a csapat nagyját tartalékok és ifisták alkották, spanyol lapok szerint ez most is hasonlóan alakulhat. Az Alavesnél sérült Samu Orodion, aki a csapat talán legfontosabb láncszeme a támadásoknál, őt pedig a vékony keret miatt nem igazán tudja pótolni a szakmai stáb. 

A másik oldalon ott van a Betis, amely európai mércével is erős csapatnak számít. A sevilliaiak keretében 17-18 olyan játékos van, aki bármikor kezdő lehet, így a rotálásnak az ő esetükben nincs talán akkora jelentősége. Akadnak sérültek a vendégeknél is, de a várakozások szerint olyan spílerek lehetnek a kezdőben, mint Luis Henrique, Willian Jose vagy Guardado.

Ha ránézünk a Betis elmúlt meccseire, akkor azt láthatjuk, hogy a csapat nincs jó formában, hiszen öt meccs óta nem tudott nyerni. Ha viszont jobban mögé nézünk a dolgoknak, akkor láthatjuk, hogy ebben az öt meccsben játszottak a Real Madriddal, a Sociedaddal, a Gironával is és volt egy kemény meccsük a Rangersszel is. 

A Betis számára jóval fontosabb a kupa, mint az Alavesnek, hiszen innen is ki tudnak lépni a nemzetközi porondra, két évvel például meg is nyerték a trófeát. 

A tippünk itt is ugyanaz, mint a másik meccsen, döntetlen nélkül kivesszük a Betis sikerét. 

 

✅ Tipp #2: Döntetlennél a tét visszajár - Betis@1.80

 


A két meccsből akár össze is gyúrhatunk egy kombit, mégpedig úgy, hogy a két vendécsapat kétesélyes sikerét egymáshoz tesszük. Az X2-k 1.47 illetve 1.42-es szorzót fizetnek az állami bukmékernél, így ez a kettes kötés egy 2.08-s szorzót tudna kiadni győzelem esetén. 

 

✅ Tipp #3: Getafe vagy döntetlen + Betis vagy döntetlen@2.08