La Liga

Belefért Valverdének Messi padoztatása

Kis híján elvesztette veretlenségét a Barcelona, ám végül 1-1-el zárta az Espanyol elleni városi rangadót. Olaszországban a Juventus pazar játékkal rukkolt elő.

Nem sokkal a Király Kupa-párharc után a bajnokságban is megmérkőzött egymással a két barcelonai alakulat, azaz az Espanyol és az FCB. Az előzetes várakozásokkal ellentétben Ernesto Valverde kihagyta Jordi Albát, Ivan Rakiticet és Lionel Messit is a kezdőből, viszont betette Andrés Iniestát, így a Barcelona a Ter Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Digne, Busquets, Iniesta, Paulinho, Alcacer, Coutinho, Suarez kezdővel futott ki a pályára.

Messi fél óra alatt is összehozott egy gólpasszt / FC Barcelona facebook.com

Messi mellőzése mögött a rotáció elve húzódott meg, az argentin szupersztár a Valencia elleni kupameccset végigjátszotta, így Valverde úgy döntött, az Espanyol ellen belefér, ha padoztatja legnagyobb sztárját.

Erre a húzásra aztán kis híján ráfázott a mester, hiszen az Espanyol hősiesen állta a sarat, majd a 66. percben - szinte a semmiből - meg is szerezte a vezetést. Messi ekkor már a pályán volt - a 60. percben Paco Álcacert váltotta - és ez lett a Barca szerencséje, ugyanis a vége előtt szűk 10 perccel gólpasszt adott a születésnapos Gerard Piquének, akinek góljával a Barca 1-1-re mentette a meccset és ezzel továbbra is őrzi veretlenségét.

Túl sok minden akkor sem történt volna, ha a Barcelona elveszíti a meccset, hiszen elképesztően magabiztos az előnye az üldözőkkel szemben.

A közösségi oldalakon egyébként a Barca-szurkolók többsége egyetértett Messi pihentetésével, többen kiemelték, hogy a közelgő BL-meccsek előtt ez kifejezetten okos húzás volt Valverde részéről.

Érdemes volt kivárni a hivatalos kezdőcsapatokat, hiszen így a "félkarú óriás" Barcelona ellen hármas oddson lehetett rakni az 1X-et, de a hazai csapat +1,5 hendivel is volt ahol 1.90-es szorzóval volt fogadható.
2018-02-04;87

Átugorva Dél-Európa keletibb oldalára, az olasz Serie A-ban a Juventus meccse vitte a prímet. A zebramezesek a Sassoulót fogadták hazai pályán és a szünetre már 4-0-s torinói vezetést mutatott az eredményjelző.

A Juve azonban a fordulás után sem állt le, és Higuaín triplájának köszönhetően történelmi zakót szabott a vendég kiscsapatra. A mesterhármasig jutó argentin támadó mellett Sami Khedira nevét érdemes még kiemelni, a német védekező középpályás ugyanis két gólt is szerzett és emellett még egy gólpasszt is kiosztott.

facebook.com

A Juve sikerét 1.20 körüli átlagoddson mérték a bukik, így a hétvége egyik legsimább fogadása lehetett egyeseknek, ugyanakkor

a különbség mértékének valószínűtlenségét jól mutatja, hogy a hatgólos hazai különbséget 30-szoros oddson lehetett fogadni. A hétgólos differenciára nem nyitottak piacokat.

A nagyok közül egyébként nyerni tudott a Roma és a Fiorentina is, utóbbi a Nagy Ádámot nélkülöző Bolognát verte. A Milan Donnarumma öngóljának köszönhetően bukta el a győzelmet Udinében, bár a visszajátszások alapján a kapus igen kiszolgáltatott helyzetbe került, így nehezen varrható az ő nyakába a találat, a meccs jegyzőkönyvébe azonban az ő neve szerepel a találat mellett.

2018-02-04;55
2018-02-04;47
2018-02-04;54
2018-02-04;53