Spanyol foci

Nehéz meccs vár Zidane-ékra Barcelonában

Bár a blancók visszatértek a nyerő útra, Katalónia második számú csapatának védelmét kifejezetten nehéz feltörni otthon.

1x2    
Espanyol Döntetlen Real Madrid
6.25 4.30 1.45

Az Espanyol és a Real Madrid csapatai között egy furcsa barátság van, köszönhetően a közös ősellenségnek, a Barcelonának. Történetileg visszatekintve a fővárosiakkal történő csatáikban azonban nem sok örömüket lelte a hazai csapat, és Benzemáék remek formájuknak köszönhetően magabiztosan léphetnek pályára, komoly eséllyel, hogy tovább növelik nyerő szériájukat.

Real Madrid#esp-real_madrid#5

Zidane-ék ugyan kiestek a kupából, és a bajnokságban sincsenek már versenyben, viszont a legjobbkor kapták össze magukat, mivel a BL-ben 3-1-re verték a párharc előtt esélyesebbnek kikiáltott PSG-t. Jelenleg hét meccs óta nem kaptak ki és legutóbbi öt párharcukat behúzták, mégpedig 20-7-es gólarányt produkálva, ami 4 találatot jelent átlagban. CR7 is formába lendült hiszen a legutóbbi 7 meccsen 12 gólt termelt, és látszik is rajta, hogy leküzdötte a gyenge szezonstart miatti frusztráltságát, és újra élvezi a játékot - kedden azonban a mester nem nevezte a keretbe!

Ami a kezdőket illeti, a blancóknál Kroos, Modric és Marcelo sérülés miatt lesz távol, így főleg a középpályán lesz rotálás, íme a meccskeret:

A Zidane által nevezett 19 játékos
Kapusok: Navas, Casilla, Luca
Védők: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Theo, Achraf
Középpályások: Casemiro, M. Llorente, Asensio, Isco, Kovacic, Ceballos
Támadók: Benzema, Bale, Lucas Vázquez, Mayoral

Az eddigi idényben 2.08 egységet hoztak el átlagban a túráikról, ami érdekes módon több, mint amit a Bernabeuban gereblyéztek össze, és elég masszív arányban, ezidáig 83%-ban minimum 3 találat esett ezeken a meccseiken. Legutóbbi 4 idegenbeli párharcukon 10 pontot szereztek, és többek közt 4-et vágtak a Valenciának és 5-öt a Betisnek.

Ismerős arccal találják ma szembe magukat a vendégek. fotó: mundodeportivo.com

A hazai csapatra visszatérve már nehéz lenne ennyi pozitívumot összeszedni, van azonban ami mellettük szól. Ez nem más mint a szikla védelmük, és a kemény fizikális játék, amit a nagycsapatok ellen mutatnak. Bár 7 meccs óta nyeretlenek, azonban 4 óta veretlenek és az RCDE stadionban pontosztozkodásra kényszerítették a bajnoki várományos Barcelonát és a Villarrealt is. Az exmadridi portásnak, Diego Lopeznek komoly érdemei vannak ebben, és a 36 éves játékos most volt klubja ellen is bizonyíthatja, hogy még mindig képes remekelni.

Eddig lejátszott 13 hazai meccsükön 5-4-4 a mérleg, és átlagban kevesebb mint egyszer találnak be ellenfeleik. A 12-12-es gólarány jól mutatja, hogy milyen nehéz feltörni a hátsó alakzatukat, ezért az előzmények ellenére egyáltalán nem biztos, hogy a Real újabb gólzáporos sikert arat majd.

A bukmékereknél bár a vendégek az esélyesebbek, az @1.45-ös szorzó mégsem sejtet tükörsima Real győzelmet. Jó tipp lehet a mindkét csapat lő gólt opció, ami a blancók túráin 75%-ban esett - erre a   @1.65-ös szorzót kínál. Ezt párosítva Zidane-ék sikerével @2.80-szoros pénz ütheti a markunkat.


240918[2580792] 2018-02-27 20:00:00 Espanyol - Real Madridx;
240918