Bayern München

Ha meg lehet szerezni Lewandowskit, akkor meg is kell - Beckenbauer

Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke úgy véli: Robert Lewandowski megszerzése a Borussia Dortmundtól "nem életbevágóan fontos" a bajor futballklub számára.

A szakember a Sport Bildnek adott, kedden megjelent interjúban utalt arra, hogy a friss bajnok együttes Mario Gomez, Mario Mandzukic és Claudio Pizarro személyében három remek csatárral is rendelkezik.

Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke 2012-ben.

A Lewandowski-üggyel kapcsolatban ugyanakkor hozzáfűzte: "Természetesen ha meg lehet szerezni, akkor meg is kell, ez világos."

A Bayern már leigazolta a Borussiától a nyártól rendelkezésre álló Mario Götzét, amellyel Beckenbauer szerint "egy kicsit felbosszantotta" a Dortmundot, s úgy véli, hogy ha Lewandowskit is elveszik, akkor ellenséges viszony alakulhat ki, s ez nem biztos, hogy bárkinek jót tenne.

Mindkét német csapat jó eséllyel pályázik arra, hogy bejusson a Bajnokok Ligája döntőjébe: a Dortmund kedden este 4-1-es előnye birtokában lép pályára Real Madrid vendégeként, a Bayern München pedig szerdán szerepel a Barcelona otthonában úgy, hogy a múlt heti első meccsen 4-0-ra nyert. A dortmundiak mind a négy gólját a lengyel Lewandowski szerezte a királyiak ellen.