Átigazolás

Mourinho nemcsak a BL-ellenfelet, hanem Lewandowskit is figyelte a Dortmund meccsén

Német sajtóértesülések szerint a múlt hétvégi Greuther Fürth-Borussia Dortmund német bajnoki mérkőzésre kilátogató José Mourinho nemcsak csapatként, mint BL-elődöntős ellenfelet figyelte a sárga-feketéket, hanem kimondottan kíváncsi volt Robert Lewandowski teljesítményére is.

Nem volt meglepő, hogy a pénteki Bajnokok Ligája-sorsolás után a Real Madrid vezetőedzője ott volt a Dortmund szombati találkozóján Németországban, az azonban az, ha José Mourinho a lengyel csatár játékára is kiemelten odafigyelt. A bild.de értesülései szerint a portugál szakember el tudná képzelni a Királyi Gárdában Lewandowskit a visszafogottan, de legalábbis hullámzóan teljesítő Benzema-Higuaín duó valamelyik tagja helyett.

José Mourinho a Greuther Fürth-Borussia Dortmund Bundesliga-mérkőzésen 2013-ban.

Ugyanakkor a hírek szerint a lengyel már jó ideje tárgyal a Bayern Münchennel, azaz a Real lemaradhat róla. Erre az esetre állítólag a Bajoroknál amúgy is háttérbe szorult Mario Gomez lehet a vésztartalékuk. A Dortmund egyébként jobban örülne, ha Lewandowski valahova külföldre igazolna, mint ha a nagy riválist erősítené a jövőben.

És hogy még egyet csavarjunk a történeten: a Bild szerkesztői azt is elképzelhetőnek tartják, hogy Mourinho már nem is a Real Madridba, hanem a Chelsea-be keres csatárt, mivel szerintük komoly esély van arra, hogy visszatér a londoniakhoz.