NFL

A Miami lecsapott a Pittsburgh elkapójára

  • MD

A Miami Dolphins dobbantott először a 2013-as szabadügynök-piacon. A Delfinek a várakozásoknak megfelelően leigazolták Mike Wallace-t öt évre 65 millió dollárért, amiből 30 millió garantált.

A Miami Dolphins nem várt sokáig Mike Wallace leigazolásával. Már hetek óta tudni lehetett, hogy a Pittsburgh elkapója és a floridai együttes tárgyalásokat folytat egymással, és Wallace-t nagyon vonzotta a floridai élet lehetősége is. Jeff Ireland, a Dolphins általános igazgatója a hírek szerint az egész hétvégét Wallace-szal töltötte, és a befektetett idő végül megtérült, hiszen Wallace alá is firkantotta öt évre szóló és 65 millió dollárt kóstáló szerződését.

Mike Wallace Miamiban egy fiatal csapat vezéregyéniségévé válhat

A Dolphinsnak több mint 30 millió dollár szabad helye volt az igazolás előtt a fizetési sapkában, de Ireland már a múlt hónapban leszögezte, hogy a sok szabad hely nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden nagy névre rászállnak. Wallace azonban egy fontos lyukat töm be a Dolphins keretében, és Brian Hartline-nal az NFL új nyerő párosa lehetnek Ryan Tannehill célpontjaiként.

Wallace tavalyi éve nem sikerült olyan fényesen, 64 elkapással és 836 elkapott yarddal abszolválta a szezont, amihez még nyolc touchdownt jegyzett. Legjobb éve két évvel korábbról van, akkor 1193 elkapott yardot könyvelhetett el nyolc touchdownnal, és a Steelers egészen a Super Bowl-döntőig menetelt.

Bár a Dolphinst szóba hozták többek között Wes Welkerrel is, nem valószínű, hogy további elkapók érkeznének a csapathoz. Esetleg még a Tennessee tight endje, Jared Cook jöhet szóba a Miaminál, mivel ezen a poszton szintén gyengén teljesítettek a tavalyi idényben.