NFL

A Super Bowl-győztestől a vesztes csapathoz került Anquan Boldin

Az elmúlt hetekben a visszavonulástól kezdve a szabadügynöki státuszig bezárólag minden szóba került Anquan Boldinnal, a 2012-es NFL-bajnok Baltimore Ravens elkapójával kapcsolatban. Végül egy csere döntött a játékos sorsáról: a Ravens egy hatodik körös draftjogért cserébe továbbadta Boldint a 2012-es Super Bowl veszteséhez, a San Francisco 49ershez.

Anquan Boldin hosszú hetek találgatása után megkönnyebbülhet, hiszen végre pont került további sorsának végére. Hétfőn a Baltimore Ravens elcserélte friss Super Bowl-nyertes elkapóját, éppenséggel pont a 47. Super Bowl veszteséhez, a San Francisco 49ershez. Az ár kifejezetten alacsony volt Boldin szolgálataiért: az előzetes hírek szerint csupán egy hatodik körös draftjogtól kellett megválnia az idei draftra húzásokban bővelkedő 49ersnek.  

Boldin és a Ravens kapcsolata a mostani hétvégén vett 180 fokos fordulatot, amikor is a Ravens megkereste játékosát, hogy menjen bele egy 2 millió dolláros fizetéscsökkenésbe a szerződésének utolsó évére. Boldin visszakozott, így még az is felmerült, hogy a Ravens végül meneszti őt, és szabadügynökként kezdi meg a keddi napot, a szabadügynök-piac nyitányát.

Anquan Boldin jövőre azt a csapatot segítheti Super Bowl-győzelemre, akik ellen idén révbe ért a nagydöntőben

Végül köztes megállapodás született a játékos elcserélésével. Boldin jövőre kitöltheti szerződésének utolsó évét a San Francisco 49ersnél, 6 millió dollár bérért cserébe. Boldin kulcsfontosságú szerepet vállalt a Baltimore 2012-es bajnoki címében: az alapszakaszban 921 yardot jegyzett négy touchdownnal, de igazán a playoffban sikerült elkapnia a fonalat, amikor is négy meccsen négy touchdownt produkált 380 elkapott yarddal.

Boldin csapattársa, Torrey Smith a csere hallatán a twitteren hitetlenkedett, és nem éppen szép szavakkal illette a játék üzleti oldalát. A Ravens azonban Joe Flacco megakontraktusa után szorongatva volt a 123 millió dolláros fizetési sapka által, így lépnie kellett, ha legalább a védelmet úgy-ahogy egyben akarta tartani. A Hollók jövőre a Jacoby Jones-Torrey Smith tengellyel operálhatnak elöl.

Nem csoda az sem, hogy a San Francisco alig pár órával Percy Harvin Seattle-be érkezése után rögtön reagált a csoportrivális erősítésére. A 49ers kezdetben szóba hozták a Harvinért folytatott versenyben, de végül a Seattle lett a befutó. Így sem mondhatni, hogy a 49ers rosszul járt volna, hiszen a 10 profi szezont maga mögött tudó Boldin tökéletes párosítása lesz Michael Crabtree-nek, és valószínűleg Colin Kaepernickkel is gyorsan megtalálják a közös hangot.