Alpesi sí

Ted Ligety Szlovéniában is oktatta az óriás-műlesikló mezőnyt

  • VNA

Ebben a szezonban Ted Ligety a férfi alpesi sí mezőny legjobb óriás-műlesiklója - ezt most Kranjska Gorán is bizonyította.

Szombaton délután a szlovéniai Kranjska Gorán a férfiak óriás-műlesikló versenyével folytatódott az alpesi sízők Világkupa sorozata. A győzelmet ezúttal is az amerikai Ted Ligety szerezte meg az osztrák Marcel Hirscher és a francia Alexis Pinturault előtt. A schladmingi világbajnokság háromszoros aranyérmese már az első futam után is az élen állt, előnyét pedig a második siklás után is meg tudta őrizni, így ebben az idényben már az ötödik sikerét aratta ebben a szakágban, ráadásul Schladmingban a világbajnoki cím is az övé lett.

Az osztrák Marcel Hirscher volt a második futam hőse, aki a negyedik helyről tudott előre lépni és második helyével fontos pontokat szerzett az összetett Világkupában. Ligetynek úgy tűnik, hogy nagyon fekszik a szlovéniai pálya, ahol most tudott ötödször óriás-műlesikló versenyt nyerni.

Alpesi sí Világkupa - Kranjska Gora (SLO) - férfi óriás-műlesiklás
1. Ted Ligety (USA) 2:35,43
2. Marcel Hirscher (AUT) +0,45 mp
3. Alexis Pinturault (FRA) +0,77 mp
4. Felix Neureuther (GER) +0,81 mp
5. Thomas Fanara (FRA) +1,22 mp
6. Aksel Lund Svindal (NOR) +1,30 mp

Az alpesi sí Világkupa sorozat vasárnap Kranjska Gorán egy műlesikló versennyel folytatódik, ahol az összetett Világkupa címvédőjének számító Marcel Hirscher számára rendeznek fontos versenyt. Annál is inkább, mert az osztrák vezet jelenleg a kristálygömbért zajló csatában, de előnye szombati remeklése ellenére is csupán 69 pont a norvég Svindal előtt.

Az összetett Világkupa állása a férfiaknál
1. Marcel Hirscher (AUT) 1295 pont
2. Aksel Lund Svindal (NOR) 1226 pont
3. Ted Ligety (USA) 909 pont
4. Felix Neureuther (GER) 848 pont
5. Ivica Kostelic (CRO) 740 pont
6. Alexis Pinturault (FRA) 730 pont