Alpesi sí

Kiváló oddson fogadhatunk a magyar sízőre

Miklós Edit szombaton megismételheti a pénteki remek eredményét a Lake Louise-i lesikló versenyen.

A gyors szám specialistáknak hagyományosan a kanadai Lake Louise-ban veszi kezdetét a Világkupa-szezon. Szerencsére most már jó ideje Miklós Edit személyében magyar sízőért is szoríthatunk. A 28 éves csíkszeredai lány pénteken nagyszerűen szerepelt az első lesikló versenyen, hiszen az előkelő 10. helyet szerezte meg. Ez eddig pályafutása legjobb szezonkezdete, nagyon úgy néz ki, hogy jól sikerültek az utolsó edzések Copper Mountinon. Edit a nyár óta egyébként új edzővel, Stefan Abplanalppal készül, aki olyan világklasszisokat is edzett, mint Lindsey Vonn és Julia Mancuso. Komoly célokat tűztek ki, a világbajnokságon és a 2018-as pjongcsangi téli olimpián is dobogóra szeretne állni. 

Ez a rajt mindenféleképpen bizakodásra ad okot, hiszen egy számára nem annyira kedvelt pályán sikerült top 10-ben végeznie, ami mindenféleképpen arról árulkodik, hogy Abplanalppal jó úton halad, illetve az új felszerelése is jól szuperál. Az állami irodában a németek olimpiai bajnokával, Viktoria Rebensburggal teszik össze, aki pénteken az ötödik helyen végzett. Őt már láthattuk Killingtonban is óriás-műlesiklásban, ami kifejezetten gyengén sikerült neki, pedig azaz erősebbik száma. A lesiklás áll tőle a legtávolabb, de mint látható, itt is tud jó eredményeket elérni. Lake Louise-ban rendre szállítja a top 15-ös eredményeket, de ezt már Edit is tudja.

Nem kérdés, hogy a német síző a nagyobb klasszis, ám mindhárom edzésen kikapott a magyar kiválóságtól, és Killingtonban sem volt meggyőző, tehát nem lennénk meglepve, ha nem tudná megismételni ezt az ötödik helyet. Érdemes lehet 2.40-ért bizalmat szavazni Editnek, de a téttel óvatosan bánjunk, hiszen még nagyon a szezon elején járunk, kevés az információnk a formákról.

hatharom.com
Miklós Edit előrébb végez, mint Viktoria Rebensburg
@2.40