NFL

Aaron Rodgers még Joe Flaccónál is többet kereshet

  • MD

Nem sokáig marad Joe Flacco a liga legjobban megfizetett játékosa, legalábbis Jeff Saturday, a Green Bay Packers egykori centere szerint. Saturday úgy véli, hogy a Packers irányítója, Aaron Rodgers még a friss Super Bowl-MVP-nél is több pénzt csaphat zsebbe a következő hetekben.

Alig száradt meg a tinta Joe Flacco legújabb megakontraktusán, melynek értelmében a Baltimore Ravens friss Super Bowl-nyertes és Super Bowl-MVP játékosa a liga legjobban fizetett játékosává vált évi 20 millió dolláros bérrel, máris elkezdődtek a találgatások, hogy ki fogja felülmúlni Flacco fizetését.

Jeff Saturday, a Green Bay tavalyi centere, és Aaron Rodgers korábbi csapattársa szerint egyértelmű, hogy Flacco új üzletének hallatán a Sajtfejűek irányítójának mosolya lehetett a legőszintébb.

"Biztos vagyok benne, hogy Rodgers örül, hogy ilyen nagy számokról van szó, hiszen tudja, hogy ő még ennél is többet fog kapni. Ha megnézzük, mit csinált eddig irányítóként, a csapata számára az elmúlt három évben, nem is tudom, hogy volt-e hasonlóan jó szériája egy irányítónak korábban az NFL történetében" - véleményezte a szituációt Saturday.

"Fele annyit keres, mint a legnagyobb játékosok. Tisztában vagyok vele, hogy a Packersnek dolga akad Clay Matthews és B.J. Raji megtartásával, tehát van munkájuk bőven. De ha én a helyükben lennék, minél hamarabb megállapodnék Rodgersszel. Tudja mindenki, hogy a csapat Rodgers köré épül, ezt nem túlzás kijelenteni, az ő karján múlik a csapat sikere minden vasárnap."

Saturday egyébként csütörtökön vonult vissza hivatalosan, méghozzá az Indianapolis Colts színeiből, mely csapatban 12 évet játszott le 1999 és 2011 között. Összesen 197 alapszakasz-mérkőzésen szerepelt a Coltsban, amivel holtversenyben a negyedik a klub rangsorában. Mindemellett pedig öt alkalommal választották be őt a Pro Bowlba.