Európa Liga

Vigyázz Milan! Jó ez az Inter - lapszemle

  • Bodnár Gergő

A Napolinak nem sikerült csodát tennie, az Inter-Lazio kettős viszont bejutott a nyolcaddöntőbe. Az olasz sajtó a sikeresnek mondható Európa Liga-szereplés ellenére még mindig a Milan győzelmével foglalkozik. Nincs olyan sportújság, amely ne szentelne legalább 2-3 oldalt a Barcelonát legyőző csapatnak. Az olasz újságírók abban is egyetértenek, hogy óriási izgalmak várhatóak a vasárnapi milánói városi derbin. Már csak azért is, mert az Inter nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a Kolozsvár vendégeként.

Gazzetta

Az olasz sajtó nem képes túllépni a Milan szerdai varázslatán. A La Gazzetta dello Sport csütörtöki száma öt oldalon foglalkozott a Barcelonát 2-0-ra legyőző csapattal. A közelgő városi derbi miatt, természetesen az Inter kolozsvári győzelme is terítékre került, de a legnagyobb figyelmet, Allegri együttese kapta. „Bizalom a fiatalok irányába, párbeszéd az öregekkel, így született újjá a csapat” címmel egy elég komoly elemzést közölt a csütörtöki Gazzetta a Milanról. Ebben az írásban helyet kapott a választásokra készülő Silvio Berlusconi nyilatkozata is. A korábbi olasz miniszterelnököt mintha kissé elvakította volna a Barca legyőzése. „Cél, a bajnoki cím”, adta ki az első olvasásra igencsak meglepő jelszót Berlusconi, aki később Mario Balotellit sem győzte dicsérni. Kell is a bíztatás, hisz a vasárnapi ellenfél egyre jobb formába lendül. Az Inter együttese csütörtökön 3-0-ra nyert a Kolozsvár otthonában. A mezőny legjobbja 7-es osztályzattal Ricky Álvarez lett, de a duplázó Fredy Guarín is nagyon jó kritikát kapott.

 „Ilyen játékra számítottam. Sokkal  jobban teljesítettünk, mint az odavágón. A derbin várható felállásról még nehéz beszélni, azt sem döntöttem el, Cassano hol játszik majd pontosan. Firenzében elveszítettem négy játékosomat, ezt is figyelembe kell venni. Meg azt, hogy a Serie A legjobb formájában lévő együttesével találkozunk. A Milan óriási erőt meríthetett a Barcelona legyőzéséből. Vasárnap este az utolsó leheletünkig kell küzdeni” – mondta Andrea Stramaccioni.

„Vigyázz Milan! Jó ez az Inter” , írta a milánói fekete-kékek háromgólos idegenbeli győzelme után a La Gazzeta dello Sport.

A lázas Hamsik nélkül felálló Napolinak nem volt esélye a csodára a Viktoria Plzen otthonában. A sima hazai vereség után Mazzarri csapata 2-0-ra kapott ki a visszavágón. A Napoli edzője nagyon sportszerűen elnézést kért mindenkitől a gyenge szereplés miatt, de szemmel láthatóan nem bánkódott a kiesés után. A Napoli szurkolói azért kaptak egy jó hírt csütörtökön. Diego Maradona ugyanis bejelentette, a helyszínen szeretné megtekinteni március 1-jén a Juventus elleni csúcsrangadót.

„Guarín-show, nagyon jó lesz a derbi”, írta csütörtöki címlapján a Corriere dello Sport, amely természetesen a Lazio 2-0-ás hazai győzelméről is beszámolt.

A három Európa Ligában érdekelt olasz klub közül kettő továbbjutott a nyolcaddöntőbe, hisz a Lazio 5-3-as összesítéssel kiejtette a Mönchengladbachot. A római együttes már fél óra játék után eldöntötte a visszavágót, a vártnál jóval simábban lépett tovább Petkovic együttese. Érdekes, a Lazio legutóbb 10 éve jutott be a legjobb tizenhat közé valamelyik európai kupasorozatban. Még a 2002-2003 UEFA-kupa idényben az eldöntőig menetelt a többek között Peruzzi, Mihajlovic, Simeone, Stankovic, Claudio López nevével fémjelzett csapat.