NFL

Az NBA nyugati sztárjai bíznak a 49ers jövő évi sikerében

  • Molnár Dávid

Éppen csak véget ért az amerikai futball-liga (NFL) 2012-2013-as idénye, de máris elkezdődött a találgatás a jövő évi bajnokkal kapcsolatban. Az NBA két nagy sztárja, Kevin Durant az Oklahoma Cityből, illetve James Harden a Houstonból remélik, hogy jövőre már összejön a siker a 49ersnek.

Mint az már megszokott az észak-amerikai sportbajnokságokban, az egyes ligák sztárjai nem kötik le magukat saját sportágukban, és figyelemmel kísérik a többi bajnokság eseményeit is. Nincs ezzel másképp az NBA legeredményesebb játékosa, Kevin Durant, illetve a tavalyi év legjobb hatodik emberének megválasztott James Harden sem, akik bíznak a San Francisco 49ers jövő évi győzelmében.

Kevin Durant szimpátiája a 49ersszel irányában leginkább NaVorro Bowmanhez köthető, akivel baráti viszonyt ápol az Oklahoma City Thunder játékosa. Duranték nyolcévesen találkoztak először a középiskolai kosárlabdacsapatban, de csak Durant maradt végül a pályán.

"Együtt játszottunk a középiskolai kosárlabdacsapatban, és meglepetésre ő volt a legjobb az együttesben. Én amolyan segítője voltam, és végig úgy gondoltam, hogy az NBA-ben fog kikötni, de nem nőtt meg" - idézte fel a gyerekkori emlékeket Kevin Durant.

Bár a sors úgy hozta, hogy két különböző sportágban kezdték el profi pályafutásukat,, egy dolog így is közös bennük: van egy elvesztett nagydöntőjük.

"Szerettem volna, ha megnyeri a Super Bowlt. Sajnos ez nem történt meg, és már én is átéltem azt, hogy milyen érzés a legfelső szinten kikapni. Mondtam neki, hogy dolgozzon tovább, hiszen ő motivál engem."

James Harden 49ers rajongása már nem baráti kapcsolatokhoz fűzhető, egyszerűen a csapat drukkereként nőtt fel a jellegzetes arcszőrzettel bíró játékos.

"Elmentem a Super Bowlra az aranyszínű 49ers dzsekimben. Nem tudtunk felülkerekedni a hátrányunkon, de jövőre biztosan mi fogunk nyerni" - nyilatkozta Harden. Ebbe azért lesz még további 31 csapatnak is beleszólása.