Forma-1

Íme, az F138-as

Péntek délelőtt Maranellóban bemutatták a Ferrari 2013-as versenyautóját, az F138-at. Az olasz istálló az idei évben az első versenytől kezdve versenyképes autót szeretne adni a pilótái alá, céljuk a világbajnoki cím megszerzése.

Ferrari F138

Bemutatták az új Ferrarit, az F138-at, ami a maranellói istálló reményei szerint a 2013-as év bajnoka lesz. A Ferrari a tavalyi évben is versenyben volt a világbajnoki címért, ám Fernando Alonso végül alulmaradt a Vettellel vívott küzdelemben.

Az idei évben lépcsőzetes maradt az autó orra, de az engedélyezett kozmetikai panellel el tudták ezt rejteni. A vonórudas felfüggesztést, amelyet a Ferrari hozott vissza a Forma 1-be, megtartották, és olyan hatékonynak bizonyult, hogy a 2013-as évben már a McLaren is átvette tőlük ezt a technikai elemet.

"A fő cél, hogy azonnal versenyképes autót adjunk a pilótáink alá" - mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. "Igyekeztünk minél jobban előkészíteni az autót a jövő heti tesztekre."

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett ismét Felipe Massa versenyez majd a tűzpiros autók egyikében, aki a tavalyi év második felében feltámadt, így megmentette szerződését a Ferrarinál. A brazil pilóta már a nyolcadik évét kezdi az olasz csapatnál.

Massa már kedden kipróbálhatja az F138-ast a jerezi teszteken. Spanyol csapattársa csak Barcelonában ülhet majd az új autóba február 19-én.

A csapatnak új szponzora lett, a kínai Weichai Power 2016-ig támogatja a maranellói istállót.

A 2013-as autók bemutatói
Csapat Időpont Helyszín
Lotus Január 28. Enstone, UK
McLaren Január 31. Woking, UK
Ferrari Február 1. Maranello, Italy
Force India Február 1. Silverstone, UK
Sauber Február 2. Hinwil, Switzerland
Red Bull Február 3. Milton Keynes, UK
Mercedes Február 4. Jerez, Spain
Toro Rosso Február 4. Jerez, Spain
Caterham Február 5. Jerez, Spain
Williams Február 19. Barcelona, Spain