Forma-1

Még a Red Bull is esélyesebb a Ferrarinál

Bármennyire is meglepő, a bukmékerek kevesebb pénzt fizetnek a Red Bull 2018-as konstruktőri címére, mint a Ferrariéra.

Lassan közeledünk a 2018-as Forma-1-es szezon rajtjához, a napokban ugyanis minden csapat leleplezte az idei konstrukcióját, Barcelonában pedig megkezdődtek a tesztek. Itt az ideje tehát, hogy vessünk egy pillantást a fogadási piacokra.

Vajon mennyire lesz ütőképes a 2018-as Red Bull? - Fotó: F1/Twitter

Jelenleg azt láthatjuk, hogy a bukmékerek ismét Lewis Hamilton és Sebastian Vettel csatáját várják a világbajnoki címért. Kettejük közül pedig a címvédő britet tartják a favoritnak. Ez abszolút papírforma, hiszen az elmúlt években a Mercedes nem talált legyőzőre, a tavalyi nagy szabálymódosítások sem hoztak változást az erőviszonyok szempontjából. Ennek megfelelően az sem meglepetés, hogy Hamilton és Vettel után Max Verstappen és Daniel Ricciardo jön a sorban. Előbbit nem is tartják sokkal esélytelenebbnek, mint a Ferrari német klasszisát. 

Idén lehet, hogy nem is Hamilton-Vettel, hanem Hamilton-Verstappen csata lesz a vb-címét? Meglátjuk.

 

Ki lesz a 2018 Forma-1-es szezon világbajnoka?x;

A konstruktőri címért már sokkal egyértelműbbek az esélyek. Tavaly a versenyek több, mint a felét behúzta a Mercedes, szóval teljesen reális, hogy 1.45-tel a német istálló a favorit. Ami azonban némileg meglepő lehet, hogy a Red Bullt a Ferrari elé sorsolják, pedig 2017-ben több, mint 150 pont volt a különbség a maranellóiak javára. 

A fogadóirodák egyértelműen úgy kalkulálnak, hogy a Bikák versenyképesek lesznek idén, akkor pedig a Verstappen-Ricciardo kettős jóval kiegyensúlyozottabb lehet, mint a Vettel-Raikkönen, ahol a finn már nem olyan ütőképes, mint fénykorában. 

Ki nyeri a kostruktőri vb-címet 2018-ban?
   
Mercedes 1.45
Red Bull 3.25
Ferrari 3.80
McLaren 15.25
Renault 170.00
Force India 190.00
Williams 300.00