Átigazolás

Mégis van finom része az almának, Balotelli nagyon közel a Milanhoz - sajtóhír

Az angol és az olasz sajtó rendkívül élénken foglalkozik a hírrel, amely szerint a Milan és a Manchester City közel állnak a megegyezéshez Mario Balotelli átigazolásának ügyében.

A megjelent információk szerint a Manchester City sokat engedett korábbi 37 millió eurós igényéből, és már 22 millióért is elengedné az olasz csatárt. Ugyanakkor a Milan még ezt az összeget sem tudja kifizetni, csak 20 milliót szánt az átigazolásra, ráadásul azt is részletekben fizetné ki a piros-fekete klub.

Kora este arról számolt be az angol média, hogy Balotelli nem volt ott a City játékosai között, akik a Queens Park Rangers elleni keddi mérkőzésre utaztak, később azonban ezt cáfolták, mondván kis késéssel, de elutazott a játékos. Ráadásul David Platt, Roberto Mancini másodedzője kategorikusan cáfolta, hogy tárgyalások folynának.

"Láttam tegnap az újságban a találgatásokat, de én nem hallottam semmit. Amennyire tudom, még mindig Manchester City-játékos. Nem hiszem, hogy bármi történne" - mondta a szakember.

Mancini is megerősítette a mondandóját: "Nem, nem igazak a hírek, Mario itt marad. Senki nem kérte tőlünk őt és másokat sem."

Egybevágnak manchesteri edzőpáros nyilatkozatával Silvio Berlusconi Milan-elnök korábbi kijelentései is - előbb minden csapatra káros rohadt almának nevezte a csatárt, majd bejelentette, hogy nincs rá pénzük -, de tudhatjuk, hogy ha az angol és az olasz média ennyire aktivizálja magát, akkor a háttérben valóban lehet valami.

A 22 éves játékos a jelenleg olasz harmadosztályú Lumazzanéban mutatkozott be, majd 2007 és 2010 között az Internél szerepelt. Ebben az időszakban többször is bajba került, mivel nyíltan vállalta, hogy a Milan szurkolója. 2010-ben igazolt az angol Manchester Cityhez, ahol voltak ugyan jó periódusai, de mentalitása miatt, sorozatos balhéi mellett nem tudta állandósítani a formáját. A mostani szezonban Roberto Mancini már kevesebbszer számított rá, csak hét bajnokin kezdette, majd január elején a támadó már meg is támadta egy edzésen az őt kritizáló menedzsert.

Update 23:35

A legfrissebb Angliából származó hírek szerint Balotelli iránt a Juventus is élénken érdeklődik. A Sky Sports értesülései szerint a Manchester City a Milannal és a Juventusszal is tárgyal az olasz támadóról, ezt a BBC is megerősítette. A nagyobb olasz médiumok internetes portáljai is átvették az angol forrásokból származó hírt. A Corriere Dello Sport, a Tuttosport és a Mediaset is beszámolt a Zebrák érdeklődéséről. A Sky Italia ugyanakkor cáfolta az értesülést.