Átigazolás

Dortmundban unják a Lewandowskira vonatkozó pletykákat

Robert Lewandowski az előző idényben 22 góllal a Bundesliga harmadik legjobb góllövője volt, idén féltávnál tíz találattal szintén a harmadik pozícióban áll a góllövőlistán. Nem csoda, hogy a Dortmund lengyel csatárát sztárklubokkal boronálják össze.

Angol lapértLewandowskit a Uniteddal hozták hírbeesülések szerint a Manchester United készen áll 22 millió eurót költeni azért, hogy öt évre szerződtesse az egyik legjobb lengyel labdarúgót. A Daily Mail ráadásul odáig ment, hogy egy photoshoppal montázsolt képet közölt, melyen Lewandowskit vörös-feketében ábrázolja.

A Dortmund természetesen nem szeretné elveszíteni egyik legnagyobb értékét, a klub elnöke, Hans-Joachim Watzke ennyit mondott a híresztelésekre: "Lewandowski állítólagos átigazolása untat. Inkább nem reagálnék azokra" - nyilatkozta a sportvezető a Bildnek. Lewandowski, akinek 2014. nyaráig szól dortmundi kontraktusa, ehhez mindössze annyit tett hozzá, hogy a BVB-re szeretne koncentrálni.

Eközben egy játékos távozása egyre biztosabbnak tűnik a Dortmund háza táján: Ivan Perisic hétmillió euróért a Wolfsburghoz igazolhat. "Nincs ajánlatunk Wolfsburgból, de az akármikor befuthat" - nyilatkozta a horvát játékos ügynöke, Tonci Martic. "Ivan alapvetően jól érzi magát Dortmundban, de csupán 23 éves és játszani szeretne. Nem azért szeretné felvenni a fizetését, hogy a padon ücsörög" - tette hozzá Martic.