Bajnokok Ligája

Van kockázat ebben a BL-gólkirály fogadásban?

Reálisan csak akkor buknánk egy forintot is, ha Karim Benzema több gólt nem szerezne a BL-ben.

Kedden már sor kerül a Bajnokok Ligája első elődöntőjére, így szomorú módon már csak 5 mérkőzés van vissza az idei BL-szezonból. Ha nem angol házi döntő lesz, az már meglepetésnek számítana a fogadóirodák szorzói alapján, ám most nem a végső győztessel vagy a döntő párosításával foglalkozunk, hanem a gólkirályi cím nyertesével.

{"headTitle":"Ki lesz a Bajnokok Ligája gólkirálya?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-26 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Robert Lewandowski (13)","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Karim Benzema (12)","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Mo Szalah (8)","odds":"26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a 13 góllal listavezető és favorit Robert Lewandowski több meccset már nem játszik a Bayern kiesése miatt, így leegyszerűsítve az a kérdés, hogy Karim Benzema mire jut 180 perc (???) alatt a Manchester City ellen, tudja-e növelni 12 találatát. A fogadóirodák szerint közel azonos eséllyel pályáznak a sikerre a legendás támadók, amiből megpróbálhatunk hasznot húzni.

Mi történik egyenlőségnél?

Ha a két játékos ugyanannyi góllal végez, az úgynevezett "dead heat" szabály lép érvénybe, ami lényegében annyit jelent, hogy a feltett tétünket elosztják a győztes kimenetelek számával. Vagyis ha Benzema egyetlen gólt szerez a hátralévő mérkőzéseken és a franciára tettük a pénzünket, akkor tulajdonképpen visszakapjuk feltett tétünket, míg a Lewára fogadók elveszítik tétjük nagyjából 30%-át.

Elvileg még beleszólhatna a küzdelembe Mo Szalah is, ám az egyiptomi gólvágó hátránya 5 találat, ami még döntőbe jutás esetén is ledolgozhatatlannak tűnik.

Mire fogadjunk?

Szerintünk ezen a piacon most inkább Benzemában van az érték. Élete szezonját futja a válogatott támadó, idén 40 meccsen 39 találatnál jár, olyan pedig október vége óta nem fordult elő vele, hogy egy sorozatban egymás után két meccsen ne találjon be. A BL-ben csak az Inter és a PSG tudta nullázni a 34 éves játékost, és tény, hogy a Manchester City más szintet képvisel, mint a fenti két gárda, de meglepő lenne, ha Benzema egyetlen gólt sem szerezne az elődöntők alatt, akkor pedig már nagy baj nem érhet minket.

{"headTitle":"Ki lesz a Bajnokok Ligája gólkirálya?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-26 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Karim Benzema","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}