Bundesliga

Ha Lewandowski vs. Dortmund, akkor ez a kedvenc tippünk!

A lengyel támadó hihetetlen gólátlaga mellett más is kitűnik a Dortmund elleni meccsein.

Szombaton kora este Münchenben esik egymásnak a Borussia Dortmund és a Bayern Ugyan a meccsnek gyakorlatilag semmi tétje nincs, hiszen a biztos 1. látogat a biztos 2. csapathoz, ám a bajoroknak alighanem jólesne az ősi rivális ellen ünnepelni az aranyat. A mérkőzéssel több aspektusból is foglalkozunk majd, kezdésnek viszont nézzünk egy fura statisztikát, Robert Lewandowskival a főszerepben.

3624682

A korábbi dortmundi játékosnak könnyen elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó Klassikere, hiszen Barcelonában nagyon szívesen vennék a lengyel szolgálatait, ráadásul Lewa is egyre kétértelműbben és sejtelmesebben beszél saját jövőjéről. A 33 éves gólvágó kapcsán most egy fura statisztikára hívnánk fel a figyelmet.

Lewa soha nem tartozott a durva játékosok közé, a Bőrnadrágosok mezében 249 bajnokin 21 sárgát szedett össze, pirosat pedig soha. Ez azt jelenti, hogy körülbelül minden 12. mérkőzésen figyelmeztetik, idén is csupán 2 sárga lapnál tart. A Dortmund ellen viszont feltűnően besűrűsödik ez a statisztika, hiszen

egykori csapata ellen eddig 25-ször lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, ezeken pedig 26(!) gólt szerzett, emellett 8 sárga lapot gyűjtött be.

Idénybeli 2 sárgája közül is az egyiket a Dortmund ellen kapta, ahogyan tavaly is oda-vissza lapot kapott a lengyel, így tehát az utolsó 3 bajnokin mind figyelmeztették őt.

Minden bizonnyal ezeket a találkozókat Lewandowski is másként éli meg, illetve a dortmundi hívek is előszeretettel találják meg az árulást elkövető játékost, így érdemes most is megnézni, mi egy Lewa-lap szorzója.

Nos, egy sárgára 4.75-ös szorzót kapunk, ami a karrierátlagot tekintve alacsony, a Dortmund ellenit nézve viszont vállalható. Ha ezt kombináljuk egy góllal, akkor az odds csak 6.33-ra ugrik fel, míg egy piros lap (amit ugye még egyszer sem kapott Lewa a Bayern játékosaként) 81-szeres szorzóval bír. Utóbbi kettőben aligha van érték, előbbi viszont csak megér egy kis aprót...

{"headTitle":"Bayern München-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-04-23 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Robert Lewandowski lapot kap","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3624682] 2022-04-23 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;