VB 2014

Nem készülhetnek ellenünk a román válogatottal a Steaua védői

Nem engedi el két védőjét a Steaua Bucuresti a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő román labdarúgó-válogatott téli összetartására, amelynek során egy nem hivatalos meccset is vívna a nemzeti együttes.

Victor Piturca szövetségi kapitány három játékost hívott meg a fővárosi csapatból a téli edzőtáborozásra, amelynek helyszíne a törökországi Antalya lesz. Ezalatt február 2-án Lengyelországgal és négy nappal később Izlanddal találkozna Románia, de előbbi mérkőzés nem a nemzetközi szövetség (FIFA) által kijelölt, válogatottaknak fenntartott meccsnapon lenne.

A Steaua vezetősége úgy döntött, hogy a két hátvédet, Vlad Chirichest és Florin Gardost nem engedi el, mivel a klub február 14-én és 21-én az Ajax Amsterdammal találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért az Európa Ligában. Laurentiu Reghecampf vezetőedző azzal indokolta, hogy a harmadik futballistát, Cristian Tanasét elengedik, hogy ő eltiltott lesz a holland csapat elleni első összecsapáson.

Románia a következő, március 22-i vb-selejtezőjén éppen a magyarokkal csap össze a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozó rendkívül fontos lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, ugyanis négy mérkőzés után mindkét válogatott kilenc ponttal várja a folytatást a százszázalékos hollandok mögött. A románok négy nappal később a vb-ezüstérmes éllovashoz látogatnak.