VB 2014

Mourinho szerint Sabella hibázott

Az elveszített vb-döntő után ismét a kritikák kereszttüzébe került Lionel Messi, aki a németek elleni fináléban nem tudott maradandót alkotni. José Mourinho szerint a gauchók szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella is tehet róla, hogy Messinek nem igazán ment a játék.

Mourinhónál nem Messi a bűnbak

Nem jött össze Lionel Messinek a nagy álom, hiszen hiába jutott be Argentínával a brazíliai világbajnokság döntőjébe, a hosszabbításban végül Németország 1-0-s győzelmet aratott és története negyedik vb-címét szerezte meg. Az albiceleste tízese - mint az összes egyenes kieséses szakaszban lejátszott meccsen- , ezúttal is gól nélkül maradt, ráadásul a második játékrészben gyakorlatilag momentuma sem volt. Az elveszített finálé ellenére a FIFA illetékes bizottsága Messinek ítélte oda a torna legjobbjának járó Aranylabdát, ami után a klasszis újra a kritikák kereszttüzébe került. Nemcsak a szurkolók kifogásolták Messi újabb egyéni díját, hanem például elődje, Diego Maradona is értetlenül nyilatkozott a sajtónak.

Sabella és Messi - nem jött össze az arany / AFP

Ezúttal nem várt helyről érkezett a segítség, hiszen az egyik legnagyobb ellenfele, José Mourinho kelt a támadó védelmére. "Ha nyer, könnyű valakit tisztelni, viszont ha veszít, már nem olyan egyszerű" - mondta a vb ideje alatt szakértőként dolgozó portugál a Yahoonak. "Ő még mindig egy történelmi játékos, ehhez nincs szüksége a világbajnoki címre, különösen nem, ha ezt az évtizedet vesszük figyelembe. Számomra Pelé az Pelé, Maradona pedig Maradona, különböző generációk játékosait nem hasonlítom össze" - fogalmazott a Special One, aki nem ért egyet azokkal, akik Messiből faragtak bűnbakot. A Chelsea menedzsere szerint a szövetségi kapitány döntéseiben kell keresni a kudarc okait. "Azt gondolom, hogy az első félidőben fantasztikus húzásai voltak" - kezdte Sabella teljesítményének elemzését Mourinho. "Ugyanakkor jó lenne tudni, hogy vajon Ezequiel Lavezzi miért maradt a szünetben az öltözőben. Argentína két négyes sorral játszott, Enzo Perez közel volt Philip Lahmhoz, Lavezzi pedig a másik oldalon csinálta ugyanezt. Mivel nagyon tömörek voltak, Messi sétálgatott amíg védekeztek, viszont ha megkapta a labdát, volt energiája és ez jelentette a különbséget. Amikor Sabella becserélte Agüerót Lavezzi helyére, Argentína átállt a 4-4-2-ről a 4-3-3-ra és elvesztette az egyensúlyt. Miután Lavezzi lekerült a pályáról, Messinek sokkal többször kellett visszazárnia. A csapat elveszítette a harmóniáját és elkészült az erejével, az erővel, ami a hosszabbításban hiányzott" - vélekedett a portugál, aki klubcsapatával, a Chelsea-vel augusztus 10-én Budapestre érkezik, hogy a Ferencváros stadionavatóján egy gálamérkőzésen lépjen pályára.

[1444469] 2014-07-13 21:00:00 Németország - Argentínax
[1444469] 2014-07-13 21:00:00 Németország - Argentínax;