VB 2014

A brazil futball lemaradt a többiek mögött - Neymar

  • MTI

A brazil válogatott legnagyobb csillaga, Neymar szerint keményen harcoltak a világbajnokságon, de el kell fogadniuk, hogy az elit egy lépéssel előttük jár.

Neymar szerint férfiként kell megbirkózniuk a gondokkal - Fotó: AFP

Neymar a Globo TV-nek adott vasárnap exkluzív interjút, amiben őszintén beszélt a vb tanulságairól. A selecao az eldöntőig többé-kevésbé jól haladt előre, ám ott megsemmisítő, kijózanító 7-1-es vereséget szenvedett. A bronzmeccsen sem sikerült javítaniuk a braziloknak, 3-0-ra kikaptak Hollandiától. A két nagy pofonnak nem volt részese Neymar, a 22 éves támadó csigolyasérülést szenvedett a Kolumbia elleni negyeddöntőben, a spanyol bajnokság rajtjára talán felépül. Júan Zúniga megmozdulására azt mondta Neymar, hogy annak "semmi köze nem volt a futballhoz", de elfogadta a kolumbiai védő bocsánatkérését.

"Nem követett el különösebb hibát a selecao. De amúgy sem az a típus vagyok, aki teljesen átlátja a taktikát és megmondja, mit kellett volna tenni" - tekintett vissza a Barcelona játékosa.

Neymar az általános véleménnyel szemben nem volt hajlandó Luiz Felipe Scolarit megtenni bűnbaknak. Megtette helyette a Brazil Labdarúgó Szövetség, a szakvezető a múlt héten lemondott posztjáról. "Az egyik legjobb edzőnk volt, akivel valaha dolgoztam." Scolari utódját kedden megnevezheti a szövetség, a korábbi kapitány Dunga az első számú jelölt a hírek szerint.

Neymar azt a feltételezést is visszautasította, hogy nem eleget vagy nem elég élesen edzettek. "Mindent beleadtunk. Ugyanannyit edzünk mint máskor, talán kevésbé vagyunk elszántak, de a brazilok ilyenek." A támadó hozzátette, a tízes skálán hetes osztályzatot ad hazája teljesítményére.

Neymar végül kijelentette, a múltbeli sikerek nem jelentenek automatikus belépőt az újabb eredményekhez. "Azt hiszem, a brazil futball lemaradt, Németország és Spanyolország mögött vagyunk. Férfiként kell viselkednünk, be kell látnunk és tennünk kell ellene."

A brazil nemzeti csapat, már új edzővel, a jövő évi Copa Américán javíthat. A chilei tornán jelenleg Argentína számít favoritnak.

Copa América 2015 - Végső győztes a  szerint:
Argentína 3.25
Brazília 4
Chile 4.5
Kolumbia 7.5