Edzőkérdés

Dunga visszatérhet a brazil kispadra

A selecaóval 1994-ben világbajnok Dunga az egyik jelölt a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az 50 éves szakember 2006 és 2010 között már volt kapitány, 2007-ben Copa Américát, 2009-ben Konföderációs Kupát nyert a nemzeti csapattal. A 2010-es vb után menesztették, miután a válogatott a negyeddöntőben búcsúzott Dél-Afrikában. 60 mérkőzésen 42 győzelem, 12 döntetlen és hat vereség volt a mérlege szövetségi kapitányként.

Egy, a Brazil Labdarúgó Szövetséghez (CBF) közel álló forrás szerint rövid a lista, amely a lehetséges szakvezetők nevét tartalmazza, és Dunga az első számú jelölt. Az edző legutóbb az Internacionalnál dolgozott, de 2013 októberében, tíz hónap után kirúgták a gyenge eredmények miatt. Az informátor szerint Dunga baráti kapcsolatot ápol Gilmar Rinaldival, akit csütörtökön neveztek ki a válogatott technikai igazgatójának. Mindketten tagjai voltak az 1994-ben világbajnok brazil együttesnek. Egy másik forrás úgy tudja, Dunga és a szövetség elöljárói ezen a héten megkezdték a tárgyalásokat.

Mindkét forrás visszautasította azt a feltételezést, hogy a Corinthians korábbi vezetőedzője, Tite, vagy a Sao Paulo főnöke, Muricy Ramalho lesz a következő szövetségi kapitány. A CBF várhatón kedden nevezi meg az új szövetségi kapitányt.

A házigazda brazil válogatott a negyedik helyen végzett a világbajnokságon, két vereséggel fejezte be a tornát. Különösen az előbbi volt fájó, hiszen a későbbi győztes Németország 7-1-re kiütötte a selecaót. A bronzmeccset Hollandia nyerte meg 3-0-ra. Luiz Felipe Scolari a vb után lemondott a válogatott éléről.