Sportcsillagok Gálaestje

Ki lesz az Év sportolója?

Csütörtökön derül ki, hogy az idén kik lettek az Év sportolói. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 55. alkalommal megszervezett szavazás eredményhirdetésére hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestje keretében kerül sor.

Szilágyi Áron

A budapesti Syma Csarnokban 19 órakor kezdődő eseményen - amelyet a Duna élőben közvetít - fellép többek között Radics Gigi, László Attila, a Princess együttes és a Quantum XXL tánccsoport. Az öt kategória - férfi, női, csapat, edző, szövetségi kapitány - dobogósainak sorrendjére csak a színpadon derül fény. Tavaly Berki Krisztián és Csipes Tamara, az FTC női kézilabdacsapata, Csipes Ferenc és Storcz Botond győzött. Ebben az évben várhatóan az olimpiai teljesítmények határozzák meg a sorrendet, főleg a férfiaknál volt "bőséges" a választék, hiszen a tornász Berki Krisztián, az úszó Gyurta Dániel, a kalapácsvető Pars Krisztián és a kardozó Szilágyi Áron is aranyérmet nyert Londonban.

Akárcsak tavaly, idén is lesz közönségdíjas, s az MSÚSZ ismét díjazza a legjobb fogyatékos sportolókat. Ugyancsak a gálaesten adják át a magyar Aranylabdát. A Sportcsillagok Gálaestjének díszvendégei között lesz Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a rendezvény fővédnöke és Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.