Serie A

Klose legyőzte az Intert - lapszemle

  • Bodnár Gergő

A Juventus számára a lehető legjobb eredménnyel zárult a szombat esti Lazio-Inter rangadó. A római együttes hazai sikerének köszönhetően a címvédő Atalanta elleni győzelmével, akár hét ponttal is elléphet milánói riválisától. A Stadio Olimpicóban rendezett meccs egyetlen gólját Miroslav Klose szerezte, aki a Cavani-ElShaarawy kettős mögött, már harmadik helyen áll a góllövőlistán. Andrea Stramaccioni vereséggel tért vissza szülővárosába, Rómába.

Lazio

Andrea Stramaccioni szombat este visszatért szülővárosába. Az Inter edzője 9 évig dolgozott a Roma utánpótláscsapatainál, mielőtt 2011-ben az Interhez szerződött volna. A villámkarrier (a NextGen Series vagyis az utánpótlás Bajnokok Ligája megnyerésé után, egyből kinevezték a nagy csapat élére) sokak számára ismert, az talán már kevésbe, hogy Stramaccioni 2004-ben majdnem a Lazio együtteséhez került. Claudio Lotito a római klub elnöke szerette volna elcsábítani, a nagy Roma szurkoló Stramaccioni azonban nemet mondott az ajánlatra. Ezt a történetet hét közben, mindhárom olasz sportnapilap felemlegette, hiszen szombat este a Lazio-Inter rangadót rendeztek a Serie A-ban.

A Lazio német csatára góljának köszönhetően megnyerte a meccset, miközben az Inter két kapufát is lőtt. Stramaccioni egy elmaradt büntető miatt támadja a játékvezetőt” – foglalta össze a találkozó lényegét a LaGazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap vasárnapi száma, természetesen a gólját ünneplő MiroslavKlose fotóját tette ki első oldalára a „ Klose legyőzte az Intert” cím mellett.

A német támadó 8 perccel a lefújás előtt döntötte el a találkozót azt követően, hogy Guarin és Cassano is eljutott egy-egy kapufáig. Klose szezonbeli 10. bajnoki gólját lőtte a továbbra is második helyen álló milánóiak ellen, így feljött a góllövőlista harmadik helyére.„Klose sakkot adott az Internek” írta a Tuttosport, amely az egyik nagy rivális veresége mellett, inkább a Juventusra váró vasárnapi feladattal foglalkozott. A „Karácsonyig megszökhet a Juve” cím kétségkívül erre utal. A címvédő most 4 pont előnnyel vezet, de a különbség tovább nőhet, ha a Juventus az Atalanta után, jövő hét pénteken Cagliarit is legyőzi. Utóbbi mérkőzés megrendezése most még több mint kétséges, hisz különböző biztonsági hiányosságok miatt, jelenleg nem lehetne beengedni nézőket az IsArenas stadionba.

„SuperKlose. Laziosogna, L’Interscivola” vagyis ”Tovább álmodozhat a Lazio, megcsúszott az Inter” írta a római csapat 1-0-ás győzelmét követően a vasárnapi Corriere dello Sport. A római székhelyű sportnapilap címlapján tért ki, egy igencsak érdekes átigazolási hírre. A CdS információi szerint elképzelhető, hogy a jelenleg Brazíliában játszó Clarence Seedorf visszatér a Milanba. A 36 éves holland játékos korábban 10 évig szerepelt a piros-feketéknél, és most májusig lehetne újra a Milan keretének tagja.