Serie A

GioJuve, avagy a 12-es varázslata - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Második meccsét is megnyerte Antonio Conte vezetésével a Juventus. A visszatérő szakvezető két 1-0-ás győzelemmel „kezdett”, hiszen csapata a Palermo legyőzése után szerda este a Cagliarit is kapott gól nélkül verte. Giovinco a második félidő 12. percében lőtte a győztes gólt, így a Juventus bejutott a kupa negyeddöntőjébe. A torinói csapat a következő fordulóban a Milannal is összefuthat.

Gazzetta

2012. december 12-én ki más, mint a 12-es mezben játszó Sebastian Giovinco szerezte a Juventus továbbjutást jelentő gólját.  A Cagliari elleni szerda esti találkozón a második félidő 12. percében esett a mindent eldöntő találat, ez pedig elég volt ahhoz, hogy - a szenzációra egyébként is könnyen fogékon y- olasz sajtó valami természetfeletti összefüggést keressen a számok különös együttállásában.

„GioJuve, avagy a 12-es varázslata”- írta csütörtöki első oldalán a LaGazzettadello Sport, amely további érdekességként megemlítette, hogy a Cagliari ellen lőtt gól Giovinco 12. találata volt a torinói klub játékosaként. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap már címlapján felhívta a figyelmet Vidal sérülésére (a chilei játékost, már a 16. percben le kellett lecserélni) illetve arra is, hogy a Juve a következő körben akár a Milannal is összefuthat. Amennyiben Allegri csapata csütörtök este legyőzni a másodosztályú Regginát,és bejut a negyeddöntőbe.

Sokan kérdezték a napokban tőlem, hogy taktikailag jobban átlátható-e az adott mérkőzés, ha valaki a lelátón ül? Erre azt tudom mondani, én nagyon szeretek a pálya mellől irányítani, hiszen így szoros kapcsolatban vagyok a játékosaimmal.” – mondta az 1-0-ás győzelmet követően Antonio Conte. - Vidallal nincs komolyabb gond, a jobb térde sérült meg, de hamarosan játszhat. Ellenben Bendtner helyzete komolyabbnak tűnik, hiszen súlyosnak látszó Achilles-ín sérülést szenvedett. A továbbjutást egyébként teljesen megérdemeltnek tartom, külön örülök annak, hogy a szurkolók sokan kijöttek biztatni a csapatot. Sztárjátékos igazolása? Nem biztos, hogy szükségünk van bárkire is. Tökéletesen elégedett vagyok azokkal, akik most rendelkezésemre állnak.”

„Giovinco góljával teljes lett Conte öröme” - írta a továbbjutást jelentő gól szerzőjére, és a torinói közönségtől hatalmas tapsot kapó edző, győztes hazai visszatérésre utalva a Tuttosport. A torinói kiadású sportnapilap, ahogy az elmúlt napokban mindig, ezúttal is kitért a Juve várható téli igazolásaira. A mindig jól értesült Tuttosport - Drogba mellett - a városi rivális Torinóban játszó Ogbonna megszerzését sem tartja elképzelhetetlennek.

„Giovinco, a mágikus 12-es”. Ezzel a címmel jelent meg csütörtökön a Corrieredello Sport, amely természetesen már első oldalán kiemelte a 2012. 12. hó 12-én, a második félidő 12. percében szerezett győztes gólt. Végezetül egy érdekesség, amelyre „Római diéta” címmel a CdS hívta fel olvasói figyelmét. A római székhelyű sportnapilap csütörtöki számában utánajárt, mi lehet Roma és a 36 éves Francesco Totti remeklésének titka. Kiderült, hogy a közelmúltban Totti (De Rossi és Tachtsidis mellett) egy új, a klub orvosa által javasolt diétának köszönhetően 5 kilótól szabadult meg. A titok nem más, mint kevesebb tészta, és több hús illetve hal fogyasztása. Ezen kívül a római játékosok számára Gemignani professzor pontosan előírta, mikor célszerű ebédelni, illetve vacsorázni. A pontos órarend betartása, illetve a tésztaételek elhagyása eredményezte Tottiéknál az 5 kilós fogyást.